Öine Kumu ootab muusika- ja kunstisõpru

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
"Kumu ööl" on oodata muusikalist etteastet ka Kiwalt.
"Kumu ööl" on oodata muusikalist etteastet ka Kiwalt. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Reedel, 4. juunil toimub viiendat korda muusika- ja visuaalkunstifestival “Kumu öö”, mille käigus muutub kunstimuusem muusikapeoks, kus on avatud lavad ja baarid ning bändide muusikahelid kaiguvad läbi Kumu aatriumi.

Ürituse pressiesindaja Helen Sildna teatel on festivali üks põnevamaid karaktereid Islandi produtsent ja helilooja Valgeir Sigurdsson, kes jõuab Tallinna oma ülemaailmselt hinnatud plaadifirma Bedroom Community tuuriga the “Whale Watching Tour”.

Tuur toob koos Valgeiriga “Kumu ööle” Ameerika indie-folk trubaduuri Sam Amidoni ja Islandi helilooja-dirigendi Daniel Bjarnadsoni, kes on kaasa löönud Sigur Rosi stuudiosalvestustel London Sinfoniettat dirigeerides.

Valgeir Sigurdsson on oluline figuur Islandi muusikaelus, kes rajas 1997. aastal Reykjavikis kuulsa Greenhouse stuudio, on olnud Björki parem käsi 4 albumi salvestamisel ning kirjutanud muusika filmidele “Dancer in the Dark”, “Being John Malkovich” ja hiljuti DocPoint festivali raames Eestis linastunud Islandi keskkonnadokumentaalile “Dreamland”.

Rootsi duo Wildbirds & Peacedrums esitleb “Kumu ööl” oma peagi ilmuvat albumit “Retina”. Bändi muusikat on võrreldud nii PJ Harvey kui Björkiga ja tegu on jõulisel trummimängul ning punk-bluusilikul laulustiilil põhineva loominguga.

Plahvatuslikku tantsu-live’i on oodata Norrast pärit psühhedeelse disko pundilt Mungolian Jetsets.

Üritusel esitleb oma tuliuut videot ja nädal tagasi ilmunud albumit Opium Flirt & Andres Lõo. Publiku ette jõuab ka tänavuse “Tallinn Music Weeki” eduloo artist Iiris ning üles astuvad kunstilist postrokki viljelev Id Rev, jazzi, roki ja klassikalise muusika elemente julgeks improvisatsioonkavaks miksiv Free Tallinn trio ning Riho Sibul koos Robert Jürjendaliga.

Eelmisel aastal menuka avalöögi teinud ekspressbaar Kumu hiigelliftis hakkab ka sel aastal sõidutama kunstihuvilisi Kumu 5. korruse kaasaegse kunsti galeriisse äsjaavatud näitusele “Muutuv maalikunst”, mis on omaette eksperimentaalne kunstiprojekt, kus suurem osa teoseid on valminud spetsiaalselt selleks näituseks.

Näha võib aukartustäratavate mõõtmetega installatsiooni, erootilist tapeeti ja 20 meetri pikkust seinamaali, mis on sündinud Eesti kunstiakadeemia tudengite ühistööna. “Kumu ööl” on näitusesaalis peale kunstiteoste oodata muusikalisi etteasteid Kiwalt, Mihkel Kleisilt ja Martiinilt.

“Kumu öö” piletid on reedest, 21. maist müügil Piletilevi ja Ticketpro müügikohtades.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles