Challengeri katastroofi sämpeldanud Beyoncé ärritas NASAt

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Beyonce
Beyonce Foto: SCANPIX

Beyoncé kasutas oma laulus «XO» helikatkendit Challengeri katastroofist, mille üle NASA sugugi ei rõõmustanud.

NASA kosmosesüstik plahvatas 1986. aastal, tappes seitse pardalolnud inimest, vahendab Contactmusic.

Kosmoseagentuur avaldas kommentaari teisipäeval, kui nendeni jõudis info, et Beyoncé laulus kõlab sämplit sõnadega «major malfunction», mida ta kasutas luhtunud suhte kirjeldamiseks.

«Challengeri õnnetus on oluline osa meie ajaloost; traagiline meenutus, et kosmose uurimine on riskantne ja selle tähtsust ei tohiks iial vähendada,» seisis NASA teates. «NASA töötab iga päev oma langenud astronaute austades missiooni kallal, et püüelda uutesse kõrgustesse ja avastada universumit.»

Beyoncé avaldas samuti kommentaari, milles ta otseselt ei vabandanud, vaid rõhutas, et ta ei soovinud kellelegi haiget teha.

«Tunnen väga kaasa kõigile perekondadele, kes kaotasid lähedase Challengeri katastroofis. Laul «XO» salvestati siira mõttega aidata terveneda inimestel, kes on lähedasi kaotanud, ning meenutada meile, et elus juhtub ootamatuid asju, mistõttu tuleks hinnata iga hetke nendega, keda kalliks pead. Laulukirjutajad lisasid audio mälestamaks Challengeri meeskonna isetut tööd lootuses, et neid ei unustataks kunagi,» seletas Beyoncé.

Kuid need, kes nimetatud õnnetuses lähedasi kaotasid, ei kiida sämpli kasutamist heaks. June Scobee Rogers, kelle abikaasa hukkus Challengeri õnnetuses, ütles, et seda oli «emotsionaalselt raske» kuulda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles