Soome president Sauli Niinisto saabus oma noore kaasaga iseseisvuspäeva jumalateenistusele lörtsi ja rajutuult trotsides

, Elu24 peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna tähistab Soome iseseisvumise 96. aastapäeva. Pidulik iseseisvuspäeva jumalateenistus viidi läbi Helsingi Toomkirikus, kuid presidendilossi remondi tõttu toimub uhke presidendi vastuvõtu gala sel korral Tamperes.

Elu24 paparatso Soomes: Lörts ja külm tuul viisid naeratuse nii president Sauli Niinisto ja tema noore kaasa Jenni Haukio kui ka ekspresidendi Tarja Haloneni näolt.

Keskpäeval kogunesid meie põhjanaabrite kõrged ametnikud, diplomaadid, endised ja praegune president  iseseisuvuspäeva jumalateenistusele Helsingi Toomkirikusse.

Soome endine president Tarja Halonen väljus autost väga tõreda näoga, sest just tema saabumise ajaks oli tõusnud suur tuul ning alanud tihe lörtsisadu. Suuri lumelärakaid püüti tõrjuda vihmavarjuga, kuid seegi ei aidanud.

Sel aastal oli kirikus suhteliselt vähe inimesi. Üheks põhjuseks kindlasti ka see, et presidendi vastuvõtt toimub sel aastal Helsingist eemal, Tamperes ning arvestades ilmastikuolusid, siis paljud kutsutud hakkasid juba enne lõunat sinnapoole liikuma.

President Sauli Niinistö pidulik vastuvõtt 1700 kutsutud külalisele algab kell 17.30 Tampere-majas.

Vaata fotosid jumalateenistusele saabujatest!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles