Omakultuuripäev Soomaa rahvuspargi külastuskeskuses

Tea Raidsalu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mari Kalkun räägib omakultuuripäeval teemal “Pärimuse ajaarvamine ehk mida on meil pärida ja millal me ise selleks saame“.
Mari Kalkun räägib omakultuuripäeval teemal “Pärimuse ajaarvamine ehk mida on meil pärida ja millal me ise selleks saame“. Foto: Elmo Riig / Sakala


Omakultuuripäev toimub 15. mail algusega 14Soomaa Rahvuspargi külastuskeskuses, kus leiab aset palju huvitavaid sündmusi.

Päev algab Soomaa rahvuspargi külastuskeskuse tutvustusega. Pärast seda toimub kontsertkohtumine pärimusmuusikat viljeleva Mari Kalkuniga. Noor muusik räägib teemal “Pärimuse ajaarvamine ehk mida on meil pärida ja millal me ise selleks saame“.  Sündmust ilmestab loodusfotograaf Mati Kose slaidiesitlus Eestimaa loodusest erinevatel aastaaegadel.

Kella 15.30-16 pakub Sookolli söögituba paremaid palasid. Seda korda on menüüs karask, munavõi, hernepasteet ja taimetee. Sookolli söögituba on rändkokk Maigi Loite firmamärk. Toit valmistatakse peamiselt kohalikest toiduainetest.

Kui keha on kinnitatud võivad soovijad suunduda koprarajale matkale, mille pikkus on kaks kilomeetrit.

Pärast retke hakatakse vaatama Rein Marani filmi „Sundasunik“.

Omakultuuripäeva eesmärk on veeta üks ilus päev kaunil Soomaal koos pere või sõpradega ja saada hea annus meie omakultuuri.

Omakultuuripäevale ootame kõiki huvilisi olenemata vanusest. Päev on külalistele tasuta.

Omakultuuripäeva korraldavad Tartu Ülikooli Viljandi kultuuriakadeemia kultuurikorralduse eriala tudengid. Omakultuuripäevale panevad õla alla Soomaa rahvuspargi külastuskeskus, kultuuriakadeemia ja mittetulundusühing Ühendus Pärnu Väike Folk.

Vajadusel saavad korraldajad pakkuda transporti Viljandist Soomaale (Viljandist stardime 15. mail kell 12.30 kultuuriakadeemia parklast). Soomaalt tagasi Viljandisse hakkame sõitma orienteeruvalt kell 18.15.

Küüdi soovijatel palume registreeruda kas e-kirja teel aadressil kadrivaas@gmail.com või telefonil 5647 7426.

Lisainformatsiooni Soomaal rahvuspargi külastuskeskuse kohta saab aadressil
http://www.soomaa.ee

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles