Euroopa vanima inimese tiitlit kandnu suri 114-aastasena

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa siiani vanim inimene suri 114-aastaselt
Euroopa siiani vanim inimene suri 114-aastaselt Foto: SCANPIX

Euroopas vanima inimese tiitli omanik suri pärast oma 114. sünnipäeva.

Florrie Baldwin sai Suurbritannia ja samas ka Euroopa vanimaks inimeseks 2007. aastal, kirjutab The Telegraph.

 «Meil on kahju, et ta suri, kuid tal on seljataga pikk ja õnnelik elu. Ta oli tark ja nutikas naine, kes jäi ka raskustes tugevaks ja rõõmsaks,» lausus Baldwini 64-aastane lapselaps David Worsnop.

Florrie Baldwin tähistas 114. sünnipäeva 31. märtsil.

Eakat naist jäid leinama ta 89-aastane tütar Maisie, kaks tütrepoega David ja Marshall ning suur hulk lapselapselapsi ja lapselapselapselapsi.

Baldwin sündis kuninganna Victoria valitsemisajal 1896. aastal Leedsis.

«Mulle meeldib Suurbritannia ja Euroopa vanim inimene olla. Kui aus olla, siis ma unustan tihti, kui vana ma tegelikult olen,» lausus naine talle viimaseks jäänud sünnipäeval.

Baldwini arvates aitasid tal nii vanaks elada ta söömisharjumused.

«Söön hommikuti alati mune ning vähemalt ühe sooja toidukorra päevas. Praemuna olen võileivale pannud alates 23. eluaastast, mil ma abiellusin. Nädalas paar korda joon klaasi šerrit,» selgitas Baldwin.

Florrie Davies abiellus 1919. aastal maaler Clifford Baldwiniga. Pikka aega töötas naine ühes insenerifirmas raamatupidajana. Seda tööd tegi ta kuni 76-aastaselt pensionile jäämiseni.

Florrie Baldwini abikaasa suri 1973. aastal ja pärast seda elas ta kuni 105. eluaastani üksinda nende ühises majas kuni hooldekodusse kolimiseni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles