Liiga agarad Facebooki kasutajad tegid karuteene

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mees jõudis Facebooki abil ekskaasa jälile
Mees jõudis Facebooki abil ekskaasa jälile Foto: SCANPIX

Rootsis kasutas üks mees Facebooki jõudmaks oma eksnaise jälile.

Naine pidi paljastuse tõttu kolima turvakodusse, edastab väljaanne Metro.

Tuhanded rootslased, kes jagasid agaralt Facebookis mehe poolt pandud fotot, mille abil ta väidetavalt oma lapsi otsis, tegid vea ja ühele naisele karuteene. 

Selle abil jõudis mees oma laste ja ka nende ema elukoha jälile. Ta eesmärk oli naine, mitte lapsed.

Hiljem paljastus, et mees sai üliagarate Facebooki kasutajate abil naise jälile, kes soovis end varjata. Naine ei saanud oma kodus enam edasi elada, kuna kahtlustas, et mees võib sinna sisse tungida.

Rootsis on tavaline, et naise isikut varjatakse, kui ta on olnud perevägivalla või auhaavamise ohver või on gängist välja astunud.

Isiku kaitsmise astmed on alates isiku kohta käivate andemete mitte avaldamisest kuni täiesti uue identiteedi andmiseni.

«Kõige ohtlikum on see, kui Facebookis piltide jagajad aitavad sellega kaasa vägivalla, vägistamise või mõrva tõttu varjatud isikute paljastamisele. Enne pildi jagamist Facebookis tuleks mitu korda mõelda, kas seda tasub ikka teha,» sõnas Rootsi turvakodude liidu tegevjuht Lotta Sonemalm.

Pärast seda juhtumit andis Rootsi politsei hoiatuse, et sotsiaalmeedias ei tasuks kergekäeliselt jagada otsitavate inimeste fotosid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles