Sporti vähe harrastavatel brasiillastel soovitati rohkem seksida

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vähe sporti harrastavatel brasiillastel soovitati rohkem seksida
Vähe sporti harrastavatel brasiillastel soovitati rohkem seksida Foto: SCANPIX

Brasiilia tervishoiuministeeriumi teadaandes seisis, et vähe sporti harrastavad inimesed peaksid rohkem seksima.

Teade jätkus, et igasugune kehaline tegevus, sealhulgas ka seks aitab kaitsta krooniliste haiguste tekkimise eest, kirjutab stuff.co. nz.

«Keha vajab liikumist. Nädalalõpul korraks jalgpalli mängimine tundub enamuse brasiillaste ainus sportlik tegevus olevat. Organism aga vajab kogu aeg liikumist. Tervist aitavad korras hoida ka tantsimine, jalutamine ja turvaseks,» selgitas Brasiilia tervishoiuminister Jose Gomes Temporao.

Minister propageerib seksi kõrgvererõhu ennetamise kampaania raames. Vähesest kehalisest liikumisest tingitud kõrge vererõhu all kannatab Brasiilia 190 miljonist elanikust veerand.

Minister Temporao sõnul ei ole seksisoovitus nali.

«Tegemist ei ole naljaga. Asjal on tõsine sisu. Regulaarne kehaline tegevus, mis võib olla näiteks ka seks, kaitseb südant ja veresoonkonda ning hoiab tervise korras. Asjaga käib kaasas ka tervislik toitumine ning normaalne kehakaal,» lausus minister ajakirjanikele antud pressikonverentsil.

Temporao jätkas, et kui brasiillased oma elustiili ja kombeid ei muuda, siis 20 aasta pärast on selles riigis krooniliste haiguste all kannatajaid rohkem kui hea tervise juures olevaid inimesi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles