Austraalia perekonna robinsonaad kestab pool aastat

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ulithi atoll, kus asub ka Mogmogi saar
Ulithi atoll, kus asub ka Mogmogi saar Foto: Wikipedia.org

Üks Austraalia perekond sattus tormi tagajärjel Vaikses ookeanis asuvale väikesaarele.

Tänapäeva robinsonid toituvad kilpkonnadest ja magavad tähistaeva all, kirjutab The Telegraph.

Perthist pärit perekond Barrie oli kahe aasta pikkusel ümber Vaikse ookeani purjetamisel, kui nad tormi kätte jäid ning Mikroneesias asuvale Mogmogi pisisaarele jõudsid.

Nende jaht sai rängalt kannatada.

47-aastane Andrew Barrie, 43-aastane Jennie Barrie, 12-aastane Diana Barrie ja 10-aastane Shannon Barrie otsisid Ulithi atollis asuvalt saarelt peavarju.

Endise piloodi Andrew Barrie sõnul tahavad nad oma jahi Windrideri uuesti sõidukõlbulikuks saada. Selleks aga kulub pool aastat.

Barrie´de sõnul on kohalikud elanikud väga abivalmid.

«Meie alus ei saanud mitte kivide ega korallide tõttu kannatada, vaid hoopis Teise maailmasõja päevist pärit vanametalli tõttu. See kahjustas meie jahi kere,» selgitas pereisa.

Ta lisas, et lapsed on saarel elamisega rahul.

«Laste jaoks on see varasemast erinev maailm. Me magame nagu kohalikud, öisel ajal liigub meie ümber igasuguseid loomi, kaasa arvatud rotte. Jahil oli olukord hoopis teine, igaühel oli oma koi,» lisas Andrew Barrie.

Barriede perekond elab hütis, kus tavaliselt saab peavarju saart külastav katoliku kiriku preester.

Ka olevat pere toidumuutusest ja viletsatest sanitaaroludest tingituna põdenud düsenteeriat.

Pere loodab koju tagasi jõuda 2011. aasta veebruaris, kui lapsed peavad uuesti kooli minema.

Mogmogi saar asub Mikroneesias. See saar on 800 meetrit pikk ja 300 meetrit lai. Saarel puudub infrastruktuur. Kohalikud elanikud toituvad kilpkonnadest, krabidest, kaladest ja metsikutest kanadest. Saare juht otsustab ainuisikuliselt, kes tohib saarele tulla, kes mitte.

Mogmogilt saab mootorpaadiga sõita naabersaarele Flapflapile, kus asub väike lennuväli, kuhu tavaliselt maanduvad misjonäride lennukid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles