Sri Lanka minister kahetseb USA räppari ärajäänud kontserti

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Akon
Akon Foto: Promo /JFK Music Team

Sri Lanka on jäänud ilma hindamatust võimalusest end reklaamida, kui jättis budistlike munkade vastuseisu tõttu ära USA räppari Akoni kavandatud kontserdi Colombos, teatas täna riigi turismiminister.


Akoni kontsert pidi aset leidma 24. aprillil, kuid see tühistati, kuna mungad pidasid solvavaks

videot tema ja David Guetta laulule «Sexy Bitch»

, kus bikiinides naised basseini ääres tantsivad ning lühikest aega on nende taustal näha ka Buddha kuju, kirjutas AFP.

«Ootasime kontserdile 5000-6000 turisti Indiast, Maldiividelt ja Malaisiast. Sellest tulnud kasu oleks olnud hindamatu,» ütles Achala Jagoda Colombos ajakirjanikele.

Jagoda sõnul ei saanud riik aga Akonile viisat väljastada, kuna tema video solvas Sri Lanka budistlikku kultuuripärandit. «Aga see ei tähenda, et meil on Sri Lankas Talibani-taolised budistid. Akoni video teatud osad ei olnud meie jaoks kultuuriliselt sobivad,» ütles ta.

Kavandatud kontserti, mille 25 000 ruupiat (2500 krooni) maksnud piletid müüdi välja, kritiseerisid suhtlusvõrgustikus Facebook tuhanded srilankalased.

Sri Lanka peab end ilmalikuks riigiks, kuid sealsed budistid suhtuvad äärmiselt tundlikult religioossete kujude kasutamisse ärilistel eesmärkidel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles