Uus seriaal «Elu veinimõisas» on pigem telekool kui reality

Hendrik Alla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Märtsikuus lööb TV3 ekraanil kilgendama uus tõsieluseriaal, milles viis tuntud eestlast transporditakse Lõuna-Prantsusmaa veinimõisa.


Raadiosaatejuht Alari Kivisaar, lauljad Eda Ines Etti, Piret Järvis, Rolf Junior ja stilist Ženja Fokin sõidutati oktoobrikuus Prantsusmaale, kus neile lubati mõnusat äraolemist. Muidugi majutati neid luksuslikult iidsesse veinimõisa, kuid selle eest tuli ka tasuda. Tööga.

Seega pandi Eestis staariseisuses inimesed lihtsat talupojatööd tegema. Jah, ja enne, kui te küsite - nad said ka paljajalu viinamarjades tampida, nii nagu filmides näidatakse. Oktoobrikuisel Lõuna-Prantsusmaal on viinamarjad üllatavalt külmad, selgub saatest.

Selgub muudki. «See on eeskätt hariv saade,» ütles toimetaja Heti Tulve. «Nüüd saavad eestlased masu ajal täitsa tasuta veinikoolitust.» Kõik osalejad tunnistasid samuti, et õppisid veininduse kohta mõndagi uut ja huvitavat. Isegi Alari Kivisaar, kes rääkis, et ega see viinamarjavärk teda siiamaani eriti ei eruta. «Külalisele pakuksin ikka viina,» rääkis Kivisaar. «Või siis seda, mida ta ise tahab.»

Hoolimata Tulve leebetest sõnadest tõusevad saates ka mõned pinged, mis tõsielu see muidu oleks. Kivisaar tunnistas, et tal tekkis mitu korda tahtmine Fokin lihtsalt ära kägistada: «Mis ta siis eputab siin!» Aga kuna me oleme stilisti täie elu ja tervise juures näinud, võib järeldada, et ta oskas õigel ajal piiri pidada.

Nädalasest elust Lõuna-Prantsusmaa maheda päikese all lõigati kokku kaheksa episoodi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles