Puukingad on tagasi - kuid kuidas neid kanda?

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Puukingad Chaneli 2010. aasta kevadkollektsioonis, disainer Karl Lagerfeld.
Puukingad Chaneli 2010. aasta kevadkollektsioonis, disainer Karl Lagerfeld. Foto: WWd/Scanpix

Nagu mitmel pool trendikülgedel kuulutatud, on üheks selle hooaja kuumimaks tagasiklobistajaks puuking. Kunagisest töölistele mõeldud puukotast pole aga kuigi palju järel, sest juba trendikingade hind ise võib põlved nõrgaks võtta.


Kuulus moemaja Chanel küsib paari moodsate puukotade eest julgelt üle 12 000 krooni, teab briti väljaanne The Guardian. Puukinga ja saapa hübriidiga on välja tulnud ka Louis Vuitton ning trendijalatsid on jõudnud ka Vogue stiilikuninganna Alexa Chungi varba otsa.

Kuigi puukingad mõeldi töölistele välja eelkõige selleks, et jalgu kaitsta, on kotadega käimine tegelikult küllalt hädaohtlik tegevus. Seda teab igaüks, kes neid kunagi kandnud on. Siniseks pekstud pahkluud, pidev komistamine ja pingutusest krampi kiskuvad varbalihased kuuluvad puukingade juurde.

Kuidas siis ikkagi puukingi õigesti kanda?

1. Kanna puukingi palja jala otsas, siis ei libise jalg nii kergesti.

2. Vali kingad, mis on silmatorkavalt veidrad või minimaalselt agressiivsed, et nende jalanõude loomupärast maitsetust tasakaalustada.

3. Ära kunagi sisenemisega kiirusta.

4. Plaasterda.

5. Ära kanna puukotadega koos hõlsti, mida on võimalik segi ajada kokatädide põllega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles