Maailma teine «rase mees» sünnitab kuu aja pärast

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuu aja pärast peaks maailm saama teise sünnitaja, kes on end meheks lõigata lasknud.
Kuu aja pärast peaks maailm saama teise sünnitaja, kes on end meheks lõigata lasknud. Foto: Reuters / Scanpix

Kui vuntside ja väikese lõuahabemega Scott Moore tänaval kõnnib, tundub, et mehel on lihtsalt suur õllekõht. Tegelikult on Scott aga kaheksandat kuud rase.


Umbes kuu aja pärast peaks 30-aastane Scott sünnitama poja, vahendab Aftonbladet. Sellega saab temast ametlikult teine «mees», kes kunagi lapse sünnitanud.

Kaks aastat tagasi põhjustas palju meediakära Oregonist pärit Thomas Beatie, kes esimese mehena maailmas oma rasedusest avalikult teada andis.

Beatie jälgedes kõnnib niisiis ka Põhja-Karolinas elav Scott koos oma abikaasa Thomasega.

Paaril on peagi sündivale lapsele isegi nimi valmis mõeldud - poiss hakkab kandma nime Miles.

Scott Moore ise sündis küll tüdrukuna, kuid mõistis juba teismeeas, et tahab olla poiss. Ta alustas meeshormoonide võtmist 16-aastaselt.

Mõni aasta hiljem tegi ta läbi soovahetusoperatsiooni, kuid jättis alles lapse saamiseks vajalikud organid.

Scotti abielu transseksuaalse Thomasega on kestnud kaks aastat ning juba abielu algusaegadel tundis Scott, kuidas tema bioloogiline kell tiksub. Sellest sündis ka otsus lapse saamiseks.

Esialgu oli paaril raskusi arsti leidmisega, kes kunstliku viljastamist läbi oleks viinud, kuid läinud kevadel see siiski õnnestus ning suvi tõi Scottile rõõmsa rasedusteate.

«Kui ma rasedusest teada sain, tegin seda, mida teevad kõik gei-mehed, kui nad on tõeliselt õnnelikud - läksin šoppama,» meenutas Scott.

Scott ja Thomas on juba kahe adopteeritud poja, 10-aastase Logani ja 12-aastase Greggi vanemad, Scotti bioloogilise poja lisandudes tuleb neil hakkama saada kolme lapsega.

Vaata Scotti perepilti SIIT.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles