Okkaline lõbu: trendibeibed pistavad käekotti siili

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siilid võiks jääda sinna, kus siilide koht.
Siilid võiks jääda sinna, kus siilide koht. Foto: ITAR-TASS / Scanpix

Pisikeste taskukoerte kõrval on Inglismaal juba mõnda aega levinud uus trend - koera asemel pistetakse kotti kääbussiil. Loomasõpradele see loomulikult rõõmu ei valmista.


Loomakaitsjate sõnul on kurb, et loomi koheldakse kui esemeid, vahendab Aftonbladet.

Trenditeadlike hulgas kiiresti populaarseteks lemmikloomadeks muutunud Aafrika kääbussiile on erinevat värvi - albiinosid, aprikoosi- või šokolaadikarva.

Daily Mailiga kõnelnud loomapoe omanik Steve Birchell väidab, et eriti kuum on siiliteema praegu jalgpallurite naiste hulgas, sest «siilid on ju nii nunnud». Tema poest saab siilikese soetada umbes 4400 krooni eest.

Ka Rootsis on kääbussiile juba mõned aastad koduste lemmikloomadena peetud ning sealsed loomakaitsjad näevad trendi taga mitmeid probleeme.

Loomaõiguslane Lise-Lott Alsenius paneb inimestele südamele, et siili koju toomine on võrdne koera võtmisega, mida ei tohiks teha kergekäeliselt. Siil ei ole mingi nipsasjake, mida lihtsalt taskusse pista.

Mida sina sellisest trendist arvad?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles