Endine ärimees elab rahavaba elu

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endine ärimees elab rahavaba elu
Endine ärimees elab rahavaba elu Foto: SCANPIX

Briti ärimees loobus oma tavapärasest eluviisist ja püüab ilma rahata hakkama saada.

Mark Boyle andis ära oma varanduse, loobus karjäärist ning elab nagu kerjus vanas autoelamus, kirjutab The Telegraph.

Mehe sõnul oli tänapäeva tarbimisühiskonnast eemaldumine tema elu parim otsus.

30-aastane mees lubas, et jätkab rahata elamist ka edaspidi.

«Varem ma ei saanud aru, kuidas raha olemasolu või selle puudumine stressi tekitas. Olen nüüd sellest vaba. Inimesed küsivad sageli, mida ma oma varasemast elust taga igatsen. Ma ei igatse makse, arveid, liiklusummikuid, panka. Ma ei taha enam neid asju oma ellu,» lausus mees.

Boyle´i sõnul kasvatab ta oma maalapil köögivilju ning korjab metsast seeni, marju ja pähkleid. Boyle`il ei ole häbi käia ka restoranide prügikastides sobramas.

Mees jätkas, et hambaid puhastab ta metsiku köömnega ning WC-paberit saab äravisatud ajalehtedest.

«Elan elu, mida elati veel sadakond aastat tagasi. Kõik tuleb teha käsitsi ning on aeganõudev. Kuid olen oma eluga rahul ja ma ei taha tagasi pöörduda. Olen õppinud toime tulema, olen õppinud palju uut looduse ja enda kohta,» nentis endine ärimees.

Boyle tunnistas, et ta eluviis on toonud ka tagasilööke. Ta elukaaslane Clare jättis ta kuus kuud tagasi maha.

«Clare toetas mu ettevõtmist, kuid ta ei tahtnud teha kõike seda läbi mis mina. Nii läksimegi kuus kuud tagasi lahku,» selgitas mees.

Boyle lisas, et ta ei ole oma elustiili tõttu tänapäeva naiste ideaalmees.

«Mul ei ole enam raha, karjääri, autot, isegi mitte sooja vett. Kuid pean end üsna kenaks, mul on hea iseloom ning ma olen üsna kuumavereline,» selgitas mees.

Boyle kulutas viimased 350 naela automaja katusele päikesepaneelide paigaldamiseks. Nende abil saab ta oma sülearvutit kasutada.

«Mõistsin, et keskkonnasõbralikku elustiili saab harrastada ainult rahast loobudes ning looduses elades,» lausus mees.

Boyle`i on palutud oma kogemusest raamat kirjutada.

«Üsna irooniline, sest selle eest makstakse mulle rahas. Mida ma selle rahaga peale hakkan, kingin ära? Kas peaksin uuesti pangaarvega jändama hakkama? See on jälle vana stressitekitav tsükkel,» selgitas mees.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles