Sting: teles staariks pürgijad ei jõua kuhugi

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sting.
Sting. Foto: AP / Scanpix
Rokilegend Sting kritiseeris karmilt Briti talendiotsingusaates «The X Factor» osalevaid noori lauljaid.

Muusiku arvates on võistlejad andetud tüübid, keda teletegijad armutult ära kasutavad, et vaatajanumbreid tõsta, vahendab Wenn.

«Mul on kahju, aga mitte ükski neist noortest ei jõua kuhugi välja. Ütlen seda kurvastusega. Kui nad minema saadetakse, tunnevad nad end alandatuna,» rääkis Sting.

«Sellise äraütlemise läbi elamine on noore inimese jaoks õõvastav kogemus. See on seebiooper, mil pole muusikaga mingit pistmist. Tegelikult on see muusikat lausa kümnendite kaupa arengus tagasi viinud. Televisioon on väga küüniline,» arutles muusik.

«Minu silmis on see televisioonis üle kantav karaoke, kus võistlejad stereotüüpe esindavad. Nad on kas Mariah Carey või Whitney Houston või Boyzone, neid ei julgustata tõeliselt unikaalselt käekirja looma,» jätkas Sting.

Kõige karmima kriitika osaliseks said aga muusikaärimees Simon Cowell ja teised saate kohtunikud.

««X Factor» on jabur saade, mille kohtunikel pole ühtegi annet peale enese reklaamimise oskuse – nad annavad osalejatele nõu, mida kanda ja kuidas välja näha. See on õudustäratav,» kritiseeris laulja.

«Muusikatööstus on Inglismaal tohutult oluline olnud, tuues sisse miljoneid. Kui keegi arvab, et ka «X Factor» sama teeb, siis ta eksib,» lõpetas Sting.

Näib, et rokklaulja jättis talendisaadet kritiseerides kahe silma vahele selle 2006. aasta võitja Leona Lewise, keda on saatnud ülemaailmne edu. Ka saade ise on televaatajate seas jätkuvalt populaarne ning sarnase formaadiga talendiotsingut korraldatakse pea 20 riigis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles