Riho Sibul ja Rein Rannap lähevad koos jõulutuurile

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riho Sibul ja Rein Rannap
Riho Sibul ja Rein Rannap Foto: Rein Rannap

Rannap ja Sibul ühinevad jõulumuusika kontsertideks pealkirjaga «JõuluKUUL» ning astuvad detsembrikuus kaheksas Eesti linnas kuulajate ette.

«Viimasel ajal seostub jõulukuu paraku üha enam kaubanduskeskuste saginaga, välise sära ja pinnapealsega. Kuigi jõulude ajal kipub domineerima ülimagus tingel-tangel, lubame meie oma kontserdiga midagi sellele vastanduvat - rahu, endasse vaatamist, rõhutame just jõulude hingelist tähendust igaühe jaoks meist. Meie kontsert peaks tulema karge ja karune, nagu üks eesti mees ongi...» ütles Rein Rannap.

«Loodame, et meie kontsertide ajaks on inimestel suurem kiirustamine möödas, nii et pühade ajal ning samuti enne aasta lõppu on neil võimalik tulla koos meiega vaatama tagasi lõppenud aastale ja mõtisklema sügavamate väärtuste üle.»

Ettekandele tulevad paljud tuntud eestikeelsed jõululaulud, loomulikult esinejate isikupärases tõlgenduses. Samuti kuuleb Rannapi lüürilisi laule – nii tuntuid kui ka mitmeid päris uusi laule, mis on loodud just selle kontserdi jaoks, Riho Sibulale esitamiseks. Lisaks veel üht-teist muud, sealhulgas ka üllatusi.

Paljudele võib tunduda nii erinevate kunstnikutüüpide kooslus ootamatuna.

«Tegelikult olen ammu unistanud koos Riho Sibulaga musitseerimisest, ja mõelnud, et meie esinemine võiks sobida just kirikutesse, nende suurepärasesse kõlaruumi,» ütles Rannap.

Kontsertide «JõuluKUUL» piletid tulevad müügile Piletilevis sel teisipäeval, 10. novembril, samal päeval, kui lõppeb Rannapi eelmine projekt «Ilus maa» - suurejoonelise plaadiesitluskontserdiga Nokia kontserdimajas.

 

 

«JõuluKUUL»

Esinevad Riho Sibul (laul, kitarr) ja Rein Rannap (klaver).

8 jõulumuusika kontserti detsembris, kirikutes, algus 19.00:

21. E Viljandi Pauluse


23. K Rakvere


25. R Pärnu


26. L Keila


27. P Tallinna Kaarli


28. E Tartu Peetri


29. T Rapla


30. K Kuressaare

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles