Jeremy Clarkson: vaikimine vaatajaid ei solva

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jeremy Clarkson
Jeremy Clarkson Foto: SCANPIX

Menuka autosaate «Top Gear» üks saatejuhte Jeremy Clarkson ütles, et vaatajate solvumise vältimiseks peaks tegema saate, kus ei räägita mitte sõnagi.

Clarksoni arvates on rääkimisest loobumine ainus viis, kuidas kaebusi ennetada, kirjutab The Telegraph.

«Arvan, et millalgi jõuab eetrisse «Top Geari» saade, kus mitte keegi ei räägi. Ainult sel viisil on võimalik ära hoida kellegi solvumine,» sõnas Clarkson.

49-aastane Clarkson on tuntud oma mahlakate väljendite ja otseste väljaütlemiste poolest, tekitades nendega tihti skandaali.

Näiteks 2006. aastal pahandas ta vaatajaid autode kohta tehtud väljenditega «natuke homo» ja «hele õlu».

Saate produtsendid pidid esitama avaliku vabanduse pärast seda, kui Clarkson küsis kaassaatejuhilt Richard Hammondilt, kas ta on idioot, et peaaegu kohe pärast õnnetust uuesti tööle asus. Hammon sattus 2006. aastal kiirendusautoga raskesse õnnetusse ja oleks peaaegu elu kaotanud.

Möödunud aastal vihastasid Clarksoni peale kaubaautode juhid, kuna saatejuht väitis neid prostituute mõrvavat.

Clarkson on «Top Geari» saatejuht olnud alates 1988. aastast.

«Top Gear» oli Suurbritannias esimest korda eetris 1977. aastal. 2002. aastal muudeti saadet tänapäevasemaks ja humoorikamaks.

Clarksoni kaassaatejuhid on Richard Hammond ja James May.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles