Pärnus avatakse hiphopi tantsukool

, õpilane
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kerli Tammann avab oma tantsukooli.
Kerli Tammann avab oma tantsukooli. Foto: HENN SOODLA/PRNPM/EMF

Järgmisel kuul avatakse Pärnus uus tantsukool, mis hakkab noortele tantsuhuvilistele õpetama hiphoptantsu ja selle alaliike.


Uue tantsustuudio üks asutajatest Kerli Tammann on arvamusel, et Pärnus on lausa hädavajalik uusi tantsustiile arendada ja pühendada noori andekaid tantsijaid hiphopkultuuri, mis pidevalt areneb. „Loodame, et saame Pärnus tantsuelu uuele tasemele viia," märkis ta.

Neiu lisas, et avatav tantsustuudio hakkab tegelema hiphoptantsu ja selle alla kuuluvate tantsustiilide arendamisega. „Tänavatants ehk hiphop on väga lai mõiste, kuhu alla kuulub mitu tantsustiili, nagu naiselik hiphop, lüüriline hiphop, house, robottants ja paljud teised," selgitas ta. „Meie eesmärk on nautida tantsu, väljendada oma emotsioone esinemistes ja pakkuda võimalikult palju meelelahutust ning silmailu."

Lähenemisvõimalused tantsule

Värskes stuudios tantsutunde andma hakkava Tammanni sõnul tekkis idee oma hiphopi tantsukool luua sellest, et kuigi Pärnus on tantsukoole, oleks vaja sellist, kus noored saaksid leida lähenemsvõimalusi hiphopile, valmistada ise endale soolo- ja duokavasid ja õppida mitme koreograafi käe all.

„Et ruumide rentimine on kallis ja ruume sai kasutada vähe, tahtsime, et meil oleks koht, kus saaksime iga kell uksest sisse ja välja kõndida ning kas või öö läbi oma kavasid harjutada," selgitas ta.

Neiu on ise osalenud hiphoptantsu võistlustel üle maailma ja peab tähtsaks, et Pärnu noored saaksid olla konkurentsis ülemaailmsetel hiphopiüritustel ja -võistlustel.

„Selleks, et Pärnu noortel oleks võimalik jalg ukse vahele saada, peaks keegi nendega päevast päeva tegelema, neid selles valdkonnas toimuvaga kurssi viima ja neid suunama," ütles ta.

Tantsustuudio avab uksed 1. novembril. 31. oktoobril on stuudios avatud uste päev, kus noored saavad proovima tulla, mis tantsustiil neile meelepärasem on.

Maailmakuulsad treenerid

Enne ametlikku avamist korraldab tantsustuudio 27.-29. oktoobril hiphoptantsu koolituse, kuhu on oodatud kõik noored tantsuhuvilised. Koolitus maksab 500 krooni.

Tammanni teatel on Pärnusse kutsutud Hollandi nimekad tantsutreenerid Louis Warning ja Marcel Barett, kes on tantsinud niisuguste staaride nagu Mariah Carey, Milli Vanilli, Sean Paul ja paljude teiste muusikavideodes ning tuuridel.

„Alustame sellise avapauguga, et inimesed saaksid aru, millised üritused meil tulevikus plaanis on," rääkis Tammann. „See on ühtlasi hea proovilepanek, sest näeme, kui kiiresti inimesed on võimelised õppima, kui hästi suudetakse näiteks ingliskeelset trenni kaasa teha."

Tantsustuudio asub aadressil Henno 7 ja lisainfot treeningu kohta saab meiliaadressilt streetmove@hot.ee.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles