100 000-kroonine konjak pani Reikopi käed värisema

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anu Välba ja Marko Reikop saates "Ringvaade"
Anu Välba ja Marko Reikop saates "Ringvaade" Foto: ERR

ETV saade «Ringvaade» näitas Eesti kõige kallemaid jooke.

Eestis müüdavatest jookidest on kõige kallimad kaks ligi 100 000 krooni maksvat konjakit. Eelmisel nädalal osteti Stockmanni kaubamajast üks ning teine on broneeritud.

Saatejuht Marko Reikop tunnistas, et kallis pudel pani käed värisema, kuid Eesti Konjakiklubi president Rein Meierit hinnaline jook ei heidutanud.

Kuidas on see võimalik, et üks konjakipudel maksab rohkem kui lihtsa inimese auto?

Meieri sõnul on üks põhjus kindlasti see, et näiteks konjak Frapin Cuvée 1888 on pärit 19. sajandist. Lisaks on see kristallist pudelis, millel 24-karaadisest kullast kork.

Meier on Frapini konjakimajas hirmkallist jooki ise maitsmas käinud. «Koheldi väärikalt ja midagi ei küsitud,» märkis ta, et parimad asjad siin elus on tasuta. Seda, mis maitsega see oli, on raske sõnadega kirjeldada. «Mida parem konjak, seda suurem on aroomide ja maitsete palett, mis avaneb järjest ja kestab tunde,» rääkis Meier.

Meieri sõnul ei ole nii kalli alkoholiga kerge joodikuks saada - see pole lihtsalt mõeldud purju joomiseks, vaid elu kõrgemate hetkede nautimiseks.

Maailma kõige kallim konjak maksab kaks miljonit dollarit ehk umbes 20 miljonit krooni. Suure osa sellest hinnast moodustab pakend - karahvin on kastetud puhta plaatina ja kulla sisse ning seda kaunistavad sajad briljandid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles