Rootsi naissõdurite rinnahoidjad ei püsi kinni

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ka Rootsi kroonprintsess Victoria on aastaid tagasi läbinud paarinädalase sõjaväelise treeningu.
Ka Rootsi kroonprintsess Victoria on aastaid tagasi läbinud paarinädalase sõjaväelise treeningu. Foto: Scanpix Sweden

Vaatamata sellele, et Rootsis on ajateenistus naiste seas küllalt populaarne, ei ole sealsed kaitsejõud aastakümnete jooksul naistele korralikku aluspesu hankida suutnud.


Naissoost kutsealused kurdavad, et neile koos muu varustusega antud rinnahoidjate haagid ei püsi kinni, vahendab Dagens Nyheter.



Haagid lähevad kergesti lahti siis, kui rohkem liikuda, näiteks lahingõppustel. Selleks aga, et rinnahoidja tagasi paika saada, tuleb kogu lahingvarustus seljast ära võtta.



Kuna riigi poolt pakutavad rinnahoidjad on nii kehva kvaliteediga, on enamik naisajateenijaid sunnitud soetama isikliku sportrinnahoidja.



Puudustele naiste aluspesus on tähelepanu juhitud korduvalt, kuid asjata. Alles nüüd, kui naissoost ajateenijate arv hakkab lähenema paarile tuhandele, on pesuküsimus kaitsejõududes aktuaalsemaks muutunud.



Lisaks kritiseeritud kehvadele haakidele pole rinnahoidjaid testitud ka tulekindluse osas. Nii püsibki oht, et rinnahoidja võib põlema süttida ning naha sisse sulada.








Kommentaarid
Copy
Tagasi üles