Paabel lööb kaasa «Nooruse unenäos»

Sakala
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
SAKALA01:   : VILJANDI, EESTI, 24JUL09
FOLK. Paabel
er/ Foto LIIS SAAR/ SAKALA
SAKALA01: : VILJANDI, EESTI, 24JUL09 FOLK. Paabel er/ Foto LIIS SAAR/ SAKALA Foto: LIIS SAAR/SAKALA

Viljandi kultuuriakadeemias sündinud ansambel Paabel esineb laupäeval Põltsamaa lossihoovis, kus etendub korraldajate sõnul selle suve kõige uuenduslikum rahvalaulude töötluste lavastuslik kontsert «Nooruse unenägu».


Ettevõtmine kaasab noori ja andekaid muusikuid klassikalise ja pärimusmuusika valdkonnast, kirjutab Põltsamaa linna kodulehekülg. Noorte naiste koor Miina ning pärimus- ja fusioonansambli Paabel energilised muusikud esitavad oma nägemuse tuntud rahvalauludest ning Miina Härma koorilaulude töötlusi («Ei saa mitte vaiki olla», «Lauliku lapsepõli» jt.).

Rahvalauludest inspireeritud kontsert jutustab eluringi tähtsamatest sündmustest: lapsepõlvest, kasvamisest, mängudest, teineteise ja armastuse otsimisest-leidmisest, pidutsemisest ja pulmadest.

Kontserdi esimeses pooles etenduvad eesti rahvalaulud pillidele ja lauljatele Veljo Tormise töötluses. Eelmisel aastal festivalil«Juu jääb» ettekandele tulnud lavastus «Mängud murul» on sel aastal spetsiaalselt seatud Põltsamaa lossihoovi rohelusse. Esitavad noortest lauljatest koosnev koor Miina, solistid Veronika Portsmuth ja Kadri Voorand, kaastegev rahvatantsurühm Tuurit-Tuurit. Kostüümid Liina Viira, lavastaja Teet Kask.

Kontserdi teises pooles musitseerivad koos Miina ning Paabel, kes esitavad eesti kullafondi kuuluvaid Miina Härma koorilaule uues kuues. Tänavu 145. sünniaastapäeva tähistava eesti esimese naishelilooja laulud on bändile ja koorile põnevalt seadnud Põltsamaalt pärit noor helilooja Kristo Matson.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles