Red Bull tappis mehe

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üks populaarsemaid energiajooke on RedBull.
Üks populaarsemaid energiajooke on RedBull. Foto: Wikipedia

Suurbritannias leidis aset juhtum, kus mees suri energiajoogi Red Bull pideva tarbimise tagajärjel.

Ostukeskuses õhutuses vahetuse töötanud Alfredo Duranil oli harjumus juua neli purki energiajooki päevas, kirjutab metro.co.uk.

Lahkamine näitas, et mees suri infarkti tagajärjel. Lahkamisarsti Ian Robertsi sõnul oli   Duranil juba varem süda haige ja joogis leiduv kofeiin lõpuks seiskas haige südame.

Boliivias sündinud Duran töötas Asda supermarketis õhtuses vahetuses viiel päeval nädalas. Tööl kokku kukkunud mehele kutsuti kiirabi ja parameedikud püüdsid teda elustada, kuid see ei õnnestunud.

Mehe kolleegide sõnul oli Duranil harjumus töö ajal juua Red Bulli.

Oxfordshire`i koroneri Nicholas Gardineri kinnitusel saab Durani surma võrrelda südamehaigustega seostatava täiskasvanute ootamatu surma sündroomiga.

Möödunud aastal müüdi Red Bulli 140 riigis kokku 3,5 miljardit purki.

Üks purgitäis sisaldab sama suure koguse kofeiini, kui tassitäis kohvi.

Mitmetes riikides on selle energiajoogi müük keelatud, kuna kardetakse, et see võib vererõhku tõsta ja südameprobleeme tekitada.

Red Bulli tootjate kinnitusel pole selle tarbimine eluohtlik, kuid nad ei soovita siiski üle kahe purgi päevas seda juua.

«Sõltumatute ekspertide poolt tehtud toksikoloogiline analüüs näitas, et Red Bull on täiskasvanutele ohutu jook,» lausus firma pressiesindaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles