USA õpetaja sai teismelise õpilase vägistamise eest vaid 30 päeva vanglakaristust

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA õpetaja sai teismelise õpilase vägistamise eest 31 päeva pikkuse vanglakaristuse
USA õpetaja sai teismelise õpilase vägistamise eest 31 päeva pikkuse vanglakaristuse Foto: SCANPIX

USAs Montana osariigis Billingis anti kohtu alla õpetaja, kes vägistas teismelise õpilase.

Kohus määras meesõpetajale 14-aasta tüdruku vägistamise eest 30 päeva pikkuse vanglakaristuse, edastab cnn.com.

Naiste- ja inimõigusorganisatsioonid protestisid nii kerge karistuse vastu ning nõuavad Yellowstone`i piirkonna kohtuniku Todd Baugh tagasiastumist.

Ohvri ema Auliea Hanloni sõnul on ta vihane, et ta tütre vägistamise üles tunnistanud mees nii kerge karistusega pääseb, sest tütar tegi hiljem häbi tõttu enesetapu.

«See on kohutav. Ta rikkus seadust, ta tunnistas üles ja ta pääseb praktiliselt karistuseta,» lisas ema.

Hanloni sõnul ärritab teda kõige enam Baugh öeldu, et tüdruk nägi oma vanusest vanem välja ning ta hoidis olukorda kontrolli all.

Baugh vabandas hiljem öeldu pärast.  

Juhtum sai alguse 2008. aastal kui Cherice Morales õppis Billingsi keskkoolis ja Stacey Dean Rambold oli ta õpetaja. Tüdruk oli siis 14-aastane ja mees 49-aastane.

Hanloni sõnul võrgutas Rambold ta tütre. Kui kool sai õpetaja ja õpilase suhtest teada,  andis Rambold lahkumisavalduse.

Samal aastal hiljem esitati mehele süüdistus seksuaalsuhtes, milleks ei oldud antud nõusolekut.

«Tegemist ei olnud siiski vägivaldse seksuaalsuhtega nagu tihtipeale kujutatakse filmides. Samas võib selle vägistamise alla liigitada,» lausus Baugh.

Kui juhtumit kohtus arutati, tegi tüdruk paar nädalat enne 17-aastaseks saamist enesetapu.

Kohtus leiti, et tüdrukul tekkis selle seksuaalsuhte tagajärjel stress, ta tundis alaväärsust ning häbi. Laps võttis endalt elu 6. veebruaril 2010. aastal.

Ema selgitas, et teismelise enamik elu on seotud kooliga ning see juhtum võttis ta tütrelt sõbrad.

Pärast tüdruku surma teatas kohus, et Ramboldi vastu esitatud süüdistused võetakse tagasi, kui ta läbib seksuaalkurjategijate rehabilitatsiooniprogrammi ja muu sinna juurde kuuluva. Üks neist on, et tal ei tohi olla lastega kontakti.

Prokurörid nõudsid Ramboldile 20 aasta pikkust vanglakaristust. Mehe advokaadi sõnul on ta klient juba niigi kannatanud, ta kaotas töö õpetajana ning ta abielu läks lõhki.

Lõpuks teatas kohus, et mehe peaks saatma 15 aastaks trellide taha. Kohtunik lisas, et kuna kohtu alla antu on kannatanud piisavalt, siis lüheneb ta karistust ühe kuuni. Mehel oli üks päev trellide taga juba oldud ja selle tõttu jäi lõplikuks karistuseks 30 päeva.

Ohvri ema ei jäänud sellega rahule, nimetades otsust ebaõiglaseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles