End surnuks töötanud pangapraktikandi eeskujuks oli filmi «Wall Street» tegelane

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
End surnuks töötanud pangapraktikandi eeskujuks oli filmi «Wall Street» tegelane
End surnuks töötanud pangapraktikandi eeskujuks oli filmi «Wall Street» tegelane Foto: SCANPIX

Sel nädalal raputas pangandusmaailma uudis, et investeerimispanga Bank of America/ Merrill Lynchi praktikant töötas end surnuks.

21-aastase sakslase Moritz Erhardti surnukeha leidsid Ida-Londonis asuvast korterist ta korterikaaslased, edastab Daily Mail.

Pärast ta surma leiti mehe kirjutised, milles ta peab oma eeskujuks filmi «Wall Street» julma ja ambitsioonikat maaklerit Gordon Gekkot ning, et ta tahab saada läbi aegade parimaks.

Selles filmis mängis Gordon Gekkot Michael Douglas.

Mees suri olles oma seitse nädalat kestnud praktika lõpusirgel. Arvatakse, et ta tahtis ületöötamisega ülemustele muljet avaldada. Samas mõjus puhkamatus ta tervisele ning väidetavalt põdes ta epilepsiat, mille hoog ta lõpuks tappis.

Eile sõitsid mehe vanemad, isa Hans-George Erhardt ja ema Ulrike Erhardt oma kodukohast Staufen Im Breisgaust Londonisse, et poja surnukeha ära tuua.

Psühhoanalüütikuna töötav isas sõnas, et nende poeg oli väga ambitsioonikas ning tal olid tulevikus suhtes suured plaanid.

 Mehe sõbra sõnul õppis Moritz Erhardt USAs Michigani ülikoolis.

«Paljud poisid unistavad saada kas uueks tennisistiks Boris Beckeriks või jalgpallur Michael Ballackiks, kuid tema eeskujuks oli filmitegelane Gordon Gekko,» selgitas sõber.

Gekkost sai 1980. aastate ahnuse sümbol. Michael Doglas sai Gekko rolli eest 1987. aastal parima meespeategelase Oscari.

 

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles