Farmer tõstab lehmade piimatootmist t`ai chi abil

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Farmer Rob Taverner teeb lehmadele t`ai chid
Farmer Rob Taverner teeb lehmadele t`ai chid Foto: metro.co.uk.

Suurbritannias Exeteris piimalehmakarja pidava farmeri kinnitusel on õnnelike ja rahulike lehmade piimatoodang suurem.

Farmer Rob Taverneri arvates aitab lehmi rahustada see, kui ta nende juures t´ai chid harrastab, kirjutab metro.co.uk.

«Teen t`ai chid oma saja lehma juures igal hommikul ja lõuna ajal. Selle tõttu on mu loomad rahulikumad ning piimatoodang on kasvanud,» nentis farmer.

44-aastane farmer läheb lehmade juurde iga päev ühel ja samal kellaajal nii hommikul kui ka lõunal.

«Riietun oma tavalisse tööürpi, sest loomad on sellega harjunud. Lehmade juures sujuvate liigutuste ja hingamisharjutuste tegemine muudab neid silmnähtavalt rahulikumaks, nad ei trambi enam nii palju,» selgitas Taverner.

Mees lisas, et t`ai chi liigutused muudavad ka tema rahulikuks ja kui ta loomadega tegelema hakkab, siis loomad tunnetavad seda.

Farmer jätkas, et nagu kõik loomad, on ka lehmad inimeste emotsioonide suhtes tundlikud. Loomad tunnetavad nii ärevust ja viha, kuid ka rõõmsameelsust ja rahulikkust.

«Naabrid ja sõbrad arvavad, et need harjutused, mida ma lehmade ees teen, on naeruväärsed. Kuid nagu iga lehmapidaja teab, on õnnelike ja rahulike lehmade piimatoodang suurem,» selgitas inglane.

Taverner jätkas, et piimakarja pidamine on küllaltki raske töö.

«Kui oled rahulik ja keskendunud, siis on see väga nauditav tegevus. T`ai chi aga aitab sellisesse seisundisse jõudmisele kaasa,» lisas farmer.

Rob Taverner peab piimalehmade farmi koos oma abikaasa Heleniga. Perekonnas kasvab kolm last, 16-aastane Charlie, 14-aastane William ja 12-aastane Katie.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles