20 aastat lapsi saada püüdnud naine sai 40. eluaastates mitmekordseks emaks

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
20 aastat lapsi saada püüdnud naine sai 40. eluaastates mitmekordseks emaks
20 aastat lapsi saada püüdnud naine sai 40. eluaastates mitmekordseks emaks Foto: SCANPIX

Suurbritannias elav naine püüdis 20 aastat emaks saada nii tavalisel viisil kui kunstliku viljastamiste teel, kuid see ei õnnestunud.

48-aastasel Louise`il ja ta 66-aastasel abikaasal Bernardil on nüüd neli last: viieaastane tütar Leah, kolmene poeg Ben ja kaheaastased kaksikud Amy ja Lucy, edastab Daily Mail.

Paar tähistas hiljuti oma 25. pulma-aastapäeva ning väikeste laste tõttu ei olnud seal suurt pidu ega šampanjat.

Arstide sõnul on mõnede naiste geneetika erinev ning selle tõttu tekib neil keskeas viljakuse tõus. Tegemist on fenomeniga, mida ei ole eriti uuritud.

Teadlaste sõnul on nüüdisajal 40. eluaastates naised viljakamad kui veel paar põlvkonda tagasi. Põhjus võib peituda nii geneetikas, eluviisis kui eluea pikenemises.

Need kaua aega viljakad naised annavad oma sellised geenid edasi ka oma lastele, kes samuti võivad lapsi saada hilisemas eas.

Paar kohtus 1989. aasta suvel, kui naine oli 24-aastane ja mees 42-aastane. Nad abiellusid sama aasta sügisel. Mehel oli varasematest abieludest kolm last.

 Louise ja Bernard lootsid ka ühiseid lapsi, kuid need ei tulnud. Naine oli 42-aastane, kui ta esimest korda rasedaks jäi. Pärast esimese lapse sündi rasestus ta veel kahel korral, tuues ilmale veel ühe lapse ja kaksikud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles