Anu Saagim: maakad lähevad Õllesummerile, linnavurled maale lõõgastuma

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anu Saagim ja lehmad.
Anu Saagim ja lehmad. Foto: Elu24 fotomontaaž

Anu Saagim, kes naudib praegu kesksuvist puhkust, ütleb, et on märganud saabuva nädalavahetuse eel ajudevahetust Tallinna ja maakohtade vahel. Õllesummerile koondub tema hinnangul see kuulaja, kes muusikast suurt lugu ei peagi.

«Muhul toimub ju hetkel tulevikumuusika festival Juu Jääb. Selgelt on näha, et linnaintelligents otsibki meelelahutuseks üha enam neid üritusi, kus on rõhutud kvaliteedile ja hubasele keskkonnale,» rääkis Saagim.

Need samad väiksed armsad ja hea muusikaga festivalid üle Eesti ei tõmba piisavalt ligi aga maakohtade kohalikke. «Neil jääb üle kihutada linna. Suurlinna, uudistama, mis pidu seal peetakse. Ainult maakad lähevadki ju Õllesummerile,» on Saagim otsekohene.

Intervjuu hetkel viibis Saagim ise Tartumaal Ülenurmel, kus toimusid Eesti kauneima Vissi valimised. «Lehmade missivõistluse võitsid Olli ja Killi. Võistlusel oli ka päris rahvusvaheline mõõde - lehmi oli siin nii Rootsist kui ka Põhjamaadest,» rääkis Saagim vaimustunult, et lisaks silmailule õnnestus tal üht isendit ka oma käega katsuda.

«See oli väga erutav kogemus!» oli Saagim sillas.

Eriti märkimisväärseks pidas ta aga seda, et lehmi koheldi nagu kuninga kasse. «Neid pesti šampooniga, nende sabu tupeeriti ja nad löödi igalt poolt läikima,» märkis bravuuritar.

Saagim näebki suves võimalust linnaeliidil ja maakohtade elanikel n-ö vahetust teha ja teineteisele harjumuspäraseid elukeskkondi lähemalt tundma õppida. «Linnaintelligents vajab tuulutamist, samamoodi vajavad seda ka maakad!»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles