Kim Jong-unil on seitse miljonit dollarit maksev jaht

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kim Jong-un (keskel). Paremal on näha luksusjahti
Kim Jong-un (keskel). Paremal on näha luksusjahti Foto: SCANPIX

Põhja-Korea diktaatorile Kim Jong-unile kuulub luksusjaht, mille hind on seitse miljonit dollarit.

Viimati kasutas Kim seda 28,5-meetrist alust selle aasta mais kümme päeva, sõites sellega oma riigi idaranniku lähedal, edastab newssnip.com

 Lõuna-Korea andmetel on Kim Princess 95MY jahi ostnud alles sel aastal.

 28. mail Põhja-Korea uudisteagentuuri KCNA tehtud fotol on näha kai ääres seisvat jahti ning riigijuhti koos kindralitega.

 Samas on teada, et ÜRO on Põhja-Koreale kehtestanud luksuskaupade suhtes sanktsioonid ning sellesse riiki ei tohi luksuskaupu müüa. Põhja-Koreal on õnnestunud Hiinast siiski neid kaupu saada.

 2009. aastal loobus Itaalia jahitootja Azimut jahtide müümise Aasiasse, kuna nad said andmeid, et ostjaks on Põhja-Korea võimuperekond Kimid.

 Princess 95 MY jahte toodab Briti firma Princess Yahchts.

 On olemas ka selle jahivariandi uuem versioon Princess 98MY, kuid seda Aasias ei müüda. Selle hind on kallim, 8,7 miljonit dollarit ning neid on seni valmistatud vaid mõningad.

 Kim Jong-Unil perekonnale kuulub Põhja-Korea idaosas Wonsanis suur villa ning maid. Tegemist on jõukate põhjakorealaste asumiga, kus on läänelikud ja luksuslikud eravillad, jahid ja rannad.

 Lõuna-Korea andmetel on Kimid püüdnud sanktsioonidest mööda hiilida ning osta veel luksusjahte läbi variisikute.

 Pilte vaata siit.

 

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles