Ninja Siska ülendati patrooniks

Urmas Hännile
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Katrin Siska.
Katrin Siska. Foto: Artur Sadovski.

Tallinna vanalinna päevade raames 1. juunil toimuva meelelahutusliku ja heategevusliku kontorirottide jooksu "Rat Race 2009" patroon on Katrin Siska. Jooksu osavõtumaksud annetatakse SA Eesti Lastefondi.

Jaanuarist Tallinna linnavalitsuses referendina töötav Vanilla Ninja klahvpillimängija on patroneeritavast üritusest vaimustuses: „Väga fun ettevõtmine! Suure spordisõbrana usun, et selline teise nurga alt lähenemine on mõnus vaheldus tavalistele spordivõistlustele suurel staadionil. Vähe sellest, et "Rat Race" on meelelahutuslikult lõbus, annab see arvestatava panuse heategevusse."

Oma suhte kohta spordiga on Tallinna rae referent portaalile Buduaar ütelnud: „Spordil on tähtis osa minu elus. Alustan oma päeva tavaliselt joogaga (

yiengar

ja

hatha

vaheldumisi, vahel ka

shindoo

) ja siis teen nädala jooksul trenne: sörkjooksu piki rannariba, jõusaalitrenni või lihasharjutusi tervele kehale. Mõnikord on raske end õhtul pärast pikka ja väsitavat tööpäeva sportima sundida, kuid iga kord, kui sellega hakkama saan, on enesetunne super!"

Seoses 1. juunil kell 16 Raekoja platsilt lähtuva lustijooksuga "Rat Race 2009" tõdes Siska: „Mul on hea meel näha, et juba kaheksandat aastat toimuv võistlus meelitab ikka ja jälle osalema päris palju tulihingelisi kontoritegelasi, kes vanalinna korralikult kihama panevad."

Eelmisel aastal jooksis Tallinna "Rat Race'l" 320 kontorirotti. Osavõtutasudest kogutud 120 000 krooniga toetati SA Eesti Lastefondi kaudu lastekodulaste ülikooliõpinguid.

"Rat Race'i" korraldaja JCI ehk rahvusvaheline noortekoda on rahvusvaheline mittetulunduslik organisatsioon, mis tegutseb rohkem kui sajas riigis. Noortekoja eesmärk on sotsiaalse vastutustunde arendamine, vabale ettevõtlusele kaasa aitamine, ühiskonnas toimuvate positiivsete protsesside toetamine.

„„Rat Race'i" formaat on üks parimaid võimalusi kutsuda ettevõtteid heategevust tegema. Väike panus heategevusse garanteerib sära töötajate silmades," tõdes JCI Tallinn president Veiko Paalandi. „Sotsiaalne vastutus on majandussurutise ajal vähemalt niisama oluline kui headel aegadel."

"Rat Race" on kontoriinimeste meelelahutuslik ja heategevuslik jooks, kus valgekraed jooksevad läbi kesklinna, seljas ülikond või kostüüm, käes portfell ja mobiiltelefon, jalas spordijalatsid.

Tartu "Rat Race 2009" stardib Tartu Raekoja platsilt samuti 1. juunil kell 16, Rakvere "Rat Race 2009" toimub Rakvere linnapäevade raames 5. juunil algusega 17 Rakvere kesklinnas.

Patroon oli Roomas muistse kombe kohaselt rikas ja mõjukas isik, kes võttis vaesed inimesed ehk kliendid oma kaitse alla, ta pidi klienti hädas aitama ja kohtus tema õigusi kaitsma.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles