Kihnu Virve kinkis Kaika Lainele sünnipäevaks privaatesinemise

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaika Laine ja Virve Köster koos Järsumäe pereansambliga.
Kaika Laine ja Virve Köster koos Järsumäe pereansambliga. Foto: ERR

Rahva seas ülipopulaarne Kihnu laulumemm Järsumäe Virve otsustas laupäeval pärast Haanjas toimunud kontserti põigata õnnitlema legendaarset Kaika ravitsejat Laine Rohti, kes saab täna 82. aastaseks.

"Me istume sinuga ühe pulga peal," ütles Virve oma eakaaslast Lainet tervitades, pidades silmas, et neil on Lainega vaid seitse kuud vanusevahet.

Sünnipäeva juhtinud teletähe Vahur Kersna teatel ei olnud elu seni kahte Eesti legendaarset vanaprouat omavahel kokku viinud. See aga ei takistanud Lainet ja Virvet juba veerand tundi pärast tutvumist vanade sõpradena teineteisel ümbert kinni hoides koos tuttavaid laule laulmast.

Loojuva päikese kullas kõlasid Laine koduhoovis Kaika küla Püssi talus "Mets mühiseb", "Noorus ei tule iial tagasi", "Mere pidu" ja teised viisid. Kitarridel saatis naisi Järsumäe pereansambel.

Hoolimata sellest, et Laine ja Virve nägid silmast silma esimest korda, on nad teineteise tegemistega hästi kursis.

Juba eemalt, kui Laine Kihnu värvides seelikuid ja rätikuid nägi, hakkas tema jalg tatsuma. Kihnu Virve kuulub nimelt Laine lemmiklauljate hulka.

Eile toimus Kaika koolimaja õuel Lainele pühendatud suur sünnipäevapidu. Kokku oli tulnud ligi nelisada inimest, kes soovisid Lainele saadud abi eest veel kord tänu avaldada.

Teiste seas tervitasid ravitsejat kultuuriminister Laine Jänes, nõelravitseja Olaf Leif ja suusaperekond Šmigun. Peo käigus müüdi esimese tunniga läbi kakssada
värskelt ilmunud ja sel nädalal raamatupoodidesse jõudvat Reet Kudu raamatut "Kaika Laine - sajandi naine".

Külalistele laulis Vello Orumets ja sünnipäeva juhtis Vahur Kersna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles