Prantslane sattus filmi «Speed» olukorda

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantslane sattus filmi «Speed» olukorda
Prantslane sattus filmi «Speed» olukorda Foto: SCANPIX

Prantslane Frank Lecerf sai kogeda midagi sellist, nagu oli näha menufilmis «Speed» (Kiirus).

36-aastane Lecerf sõitis Põhja-Prantsusmaal Abbeville`is süüa ostma, kui tal tekkis oma Renault Lagunaga probleem, kirjutab The Guardian.

Mees sõitis 100 kilomeetrit tunnis, kui autol tekkis tehniline probleem. Ta püüdis pidurdada, kuid siis kiirus vaid suurenes. Lõpuks saavutas masin 200- kilomeetrise tunnikiiruse.

Prantslane sõitis õnneks mitmerealisel kiirteel. Tal õnnestus lõpuks päästeteenistusse helistada ning abi paluda. Üsna pea saabus grupp politseinikke talle appi.

Politsei sai aru, et Lecerfil ei olnud muud võimalust, kui jätkata kiiret sõitu, seni kuni bensiin otsa saab. Politseieskort saatis Lecerfi Belgia poolele. Teel läbiti kolm teetolli, millele anti ebatavaliselt kiiresti sõitvast autost ette teada, et tõkked üleval oleksid.

«Mul käis silme eest kogu mu elu läbi. Tahtsin vaid peatuda,» meenutas Lecerf.

Politsei küsis nõu ka Renault' firma asjatundjatelt, kuid need ei saanud palju aidata. Prantslase auto jäi lõpuks seisma Belgias Pont-de-Metzis, kuna bensiin oli otsa lõppenud. Lecerf sõitis oma kodust 200 kilomeetri kaugusele.

Ta pääses katsumusest kehaliste vigastusteta, kuid sai kaks epilepsiahoogu.

Lecerf palkas advokaadi ja plaanib autotootja Renault kohtusse anda.

«Speed» on 1994. aastal režissöör Jan de Bonti tehtud film, milles mängivad peaosi Keanu Reeves ja Sandra Bullock. Peategelased peavad sõitma bussiga nii, et selle kiirus ei langeks alla 80 kilomeetri tunnis, sest siis plahvatab pomm.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles