J.J. Abrams on seitsmenda «Star Wars» filmi režissöör

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
J.J. Abrams
J.J. Abrams Foto: SCANPIX

Filmistuudio Lucasfilm omanik Walt Disney kompanii teatas, et seitsmenda «Star Wars» filmi režissöör on J.J. Abrams.

«Star Wars» filmisarja looja George Lucase sõnul on Abrams parim valik režissööriks, kuna ta oskab «pärandiga väga hästi ümber käia», edastab  BBC.

2015. aastal vaatajateni jõudva filmi käsikirja taga on Oscari võitnud Michael Arndt.

Abramsi sõnul on ta Lucasele režissööriks valimise eest väga tänulik.

Lucasfilmi endine juht Kathleen Kennedy sõnas, et Abrams teab kogenud lavastajana instinktiivselt, kuidas «Star Wars» linateost teha.

Jeffrey Jacob Abrams on USA filmi- ja teleprodutsent, lavastaja ja stsenarist, kes on näiteks selliste seriaalide taga nagu «Alias», «Teadmata kadunud», «Fringe» ja «Felicity».

Ta on kirjutanud stsenaariumi filmidele «Armageddon» ja «Võimatu missioon III». Ta lavastas ka üheksanda «Star Treki» filmi, mis jõudis vaatajateni 2009. aastal.

«Star Wars» filmide esimest kolme filmi peab Lucas keskpunktiks, millest lähtutakse järgnevate filmide tegemisel, mida saab olema üheksa.

Dinsey kompanii kinnitusel jääb Lucas «Star Wars» filmide juures loominguliseks nõuandjaks.

Esimene «Star Wars» film valmis 1977. aastal. Sellele järgnes 1980 «Empire Strikes Back» ning 1983. aastal «Return of the Jedi».

Neile järgnesid kolme filmina eellood – 1999. aastal «The Phantom Menace», 2002. aastal «Attack of the Clones» ja 2005. aastal «Revenge of the Sith».

Filmide peategelaseks on noor kangelane Luke Skywalker, piloot Han Solo ja printsess Leia, kes võitlevad Galaktika impeeriumi vastu.

Möödunud aasta oktoobris teatas Disney kompanii, et nad ostsid Lucasfilmi 4,05 miljardi dollari eest. Plaanis on teha veel kolm uut «Star Wars» filmi, millest ühega tehakse algust sel aastal. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles