Koolist välja heidetud teismeline lahkus vabatahtlikult elust

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Harrogate`i keskkool
Harrogate`i keskkool Foto: Wikipedia.org

Suurbritannias Põhja-Yorkshire`is Harrogate`is lahkus üks teismeline poiss vabatahtlikult elust pärast seda kui ta oli koolist välja visatud.

12-aastane Jordan Green poos end paar tundi pärast koolist eemaldamist üles, edastab Daily Mail.

Green vihastas ning hakkas klassiruumis toole loopima ja õpetajaid sõimama.

Ta eemaldati koolist üheks päevaks ta halva käitumise tõttu. Järgnes veel üks selline episood ning siis eemaldati ta viieks päevaks.

Poiss helistas oma emale Heidi Greenile ja teatas koolist eemaldamisest ning lisas ta, et soovib end tappa.

Ema püüdis hiljem oma poega telefoni teel kätte saada, kuid see ei õnnestunud. Ema arvas, et laps on ärritunud ning ei soovi temaga rääkida.

Juuksurina töötav ema jõudis õhtul koju, kuid poega eest ei leidnud. Ema arvas, et laps on sõpradega.

Lapse surnukeha leiti möödunud aasta 27. juunil. Ta oli end üles poonud vaid tunde pärast seda kui ta oli koolist eemaldatud.

Knaresborough kohtus paljastus täna, et poisil oli käitumisega probleeme juba algkoolis.

Jordani käitumine muutus aina probleemsemaks pärast seda kui ta vanaema suri ning vanemad lahutasid.

Kui ta jõudis kooli keskastmesse, muutus ta käitumine veelgi halvemaks.

Harrogate`i keskkooli asejuht Ann Francis sõnas, et õpetajad pidasid mitu korda nõu, kuidas poissi taltsutada. Poisi õppeedukus oli hea, kuid ta muutus tihti vägivaldseks ja sõimavaks.

Ta oli ka eriõpetusklassis ning siis ta käitumine paranes. Kuid möödunud aastal langetas kool otsuse ta lõplikult eemaldada.

Kui poiss enda enesetapu päeval kooli jõudis, pandi ta esmalt üksinda ühte ruumi maha rahunema. Tal lubati kasutada arvutit. Kuid siis leiti, et ta on ilma loata ruumist lahkunud ning teda asuti otsima. Poissi nähti koolis mitmes paigas, kuid teda ei saadud kätte. Lõpuks nähti teda sööklas ning talle püüti selgeks teha, et ta peab hästi käituma. Poiss jooksis lõpuks minema.

Poiss saadi siiski kätte ja ta viidi rahunema, kuid ta käitus ikka agressiivselt.

Kooli juht Andrew Bayston langetas siis otsuse Jordan Green koolist viieks päevaks eemaldada.

Õpetajad kontakteerusid lapse emaga ning palusid tal pojale järgi tulla. Ema sõnas, et ta on tööl ja see ei ole võimalik. Ema andis loa, et kool lapse koju lubaks.

Poiss jätkas agressiivset käitumist. Lõpuks avas kooli asejuht poisile kooli ukse ning ütles, et ta võib minna. Ta läks minema, kuid tuli mõne aja pärast tagasi, paludes süüa. Ta sai seda.

Kooli juhtkond ja õpetajad pidasid tema suhtes uuesti nõu ja langetati otsus ta lõpliku eemaldamise kohta. Pärast seda jäi kohalike võimuorganite otsustada, mis Jordanist edasi saab.

Kooli juhtkonna sõnul ei olnud Jordani agressiivse käitumise põhjuseks koolikiusamine.

Selle juhtumi käsitlemine kohtus jätkub.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles