Afganistani sõjapealik: prints Harry on šaakal, kes tapab süütuid

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prints Harry
Prints Harry Foto: SCANPIX

Afganistani ühe kardetumaid sõjapealikke käivitas Briti prints Harry vastase kampaania, nimetades printsi šaakaliks, kes tapab süütuid.

Gulbuddin Hekmatyar lisas, et prints on joobes, kui ta tsiviilisikutest afgaane jahib, edastab The Telegraph.

Hekmatyar lubas tappa nii palju Briti sõdureid kui võimalik enne kui need 2014. aastaks Afganistanist lõplikult lahkuvad.

Kuskil varjatud paigas tehtud videoesinemises süüdistas afgaan britte sekkumises ebaõiglasse konflikti tahtmisega USAle meele järele olla. Britid ei ole sellest kasu saanud, vaid ainult inimelusid hävitanud.

«Ma ei saa aru, kuidas britid nõustuvad, et nende lapsi saadetakse surma, olemaks USA kindralitele meele järele,» jätkas Hekmatyar.

Siis võttis ta teemaks prints Harry, öeldes et Briti prints tuli Afganistani tapma süütuid tsiviilelanikke, olles ise samal ajal joobes.

«Kas see prints ei ole saanud aru lihtsast faktist, et Afganistani lõvide ja kotkaste jahtimine ei ole talle jõukohane. Šaakalid ei saa lõvisid jahtida,» sõnas sõjapealik.

Samuti viitas ta rünnakule USA sõjaväebaasile Camp Bastionile, kus prints Harry on.

«USA baasile tehtud rünnak näitas printsile, et tema on see, keda jahitakse ning ta peaks otsima urgu, kuhu end peita. Tundub, et osa Briti võimukandjaid elab ikka 18. – 19. sajandis ning ootab, et afgaanid printsi kummardavad nagu asevalitsejat. Sõjaväevormis prints mängib saatanlikku rolli,» teatas Hekmatyar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles