«Õhtusöök viiele» retseptid: Tiia tõi üllatuse piiri tagant Venemaalt

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiia Kokmann
Tiia Kokmann Foto: Christo Neemre / TV3

Neljapäevases «Õhtusöök viiele» võõrustas külalisi Põlvamaa Zerna ökotalu perenaine Tiia Kokmann-Konsap.

Tiia on lõbus ja heasüdamlik taluperenaine Põlvamaalt Zerna ökotalust. Talu on tuntud oma maheviljade ja erinevate helveste poolest – eriti tuntud on selle talu kaerahelbed. Tiia osaleb talu tegevuses nii palju kui võimalik, kuid suurema osa juhtimisest on üle võtnud noorem poeg ja abikaasa. Tiiale on jäänud rohkem käskiv-kamandav-juhendav funktsioon – ning otseloomulikult ka töömeestele kokkamine ning sauna kütmine! Tiia on väga kõva kokk, toidud valmivad tema käe all kiiresti, need on väga maitsvad ja toitvad!

Vabad hetked, mida küll talu kõrvalt väga palju alles ei jää, veedab Tiia näiteringis, kus on koos käidud ja teatrit tehtud juba mitu aastat. Tiia on tuline maaelu patrioot, kes hindab võimalust tulla saunast hommikumantliga läbi õue, ilma, et see kellelegi ette jääks ja tunda ennast vabalt siis, kui tuju tuleb – linna ei koliks ta mingi hinna eest.

RETSEPTID

1. eelroog: Kihilised lehekesed suitsukala salatiga

Vaja läheb:

lehttaigen

suitsukala

hapukurk

majonees

roheline till

keedetud munad

hapukoor

Valmistamine: Lehttaignast viilutada 2 cm laiused ribad. Küpsetada ahjus helepruuniks. Tükeldada suitsukala, hapukurk, keedetud munad, lisada hapukoor ja majonees. Segada .

2. eelroog: Pahupidi kõrvits

Vaja läheb:

tükeldatud kõrvits

küüslauk

puljongikuubikud

chillipipar

sulatatud juust

rõõskkoor

röstitud saiakuubikud

kõrvitsaseemne õli

roheline till

Valmistamine: Koorida kõrvits ,tükeldada ja panna vähese veega keema. Lisada küüslauk, puljongikuubikud, sulatatud juust ja chillipipar. Püreestada. Kui supp muutub liiga paksuks, lisada rõõska koort. Kaunistada mõne tilga kõrvitsaseemne õli ja tillioksaga. Enne lauale andmist lisada röstitud saiakuubikud.

Pearoog:  Ossi vatsake

Vaja läheb:

sealiha                                                             

seened                                                             

suitsusink

riivsai

muna                                                   

sool, pipar

Lisand:

kartul

köögivili

verivorst

Valmistamine: Lõigata seljakarbonaadist 1 cm laiused viilud. Vasardada õhukeseks .Viilud maitsestada soola ja pipraga, keskele asetada tükeldatud seened ja suitsusink. Keerata kokku taskuks, kasta klopitud muna ja seejärel riivsaia sisse. Praadida mõlemad pooled helepruuniks ja siis asetada ahju küpsema. Lisandiks verivorst, keedukartul ja wokpannil küpsetatud juurviljad .

Magustoit: Leiva petekas

Vaja läheb:

kohupiim

suhkur

vahukoor

vaarikad

shokolaad

täistera riivleib

fariinisuhkur

mandlilaastud

Valmistamine: Täistera riivleib segada fariinisuhkruga. Vahustada vahukoor suhkruga ja lisada kohupiim. Asetada kihiti magustoidupokaali vahukoor -kohupiim, riivleib, vaarikad, mandlilaastud. Kaunistada riivitud shokolaadi ja melissilehega .

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles