Sel pühapäeval esineb saates «Eesti otsib lemmiklaulu» Kihnu Virve

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Virve Köster ehk Kihnu Virve
Virve Köster ehk Kihnu Virve Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Pühapäeval, 19. aprillil, kõlavad TV3 saatesarjas «Eesti otsib lemmiklaulu» meeleolukad peo- ja tantsulaulud. Saate üks säravamaid tähti on Kihnu Virve.

 

Järsumäe Virve Pereansambli esituses kõlab Kihnu Virve kuulsaim laul «Mere pidu», mille 1980. aastatel ansambel Kukerpillid rahva südamesse laulis. Kokku kõlab saates 8 hoogsat ja kõigile hästi teada laulu, mida eestlased oma pidudel kuulavad, kaasa laulavad ja mille järgi tantsu löövad.

 

Eesti levimuusika klassikasse kuuluva ning ühtlasi kõigi aegade kuulsaima tantsulaulu «Saaremaa valss» kannab ette Mart Sander. Loomulikult ei saaks peolaulude saade juba mitu aastakümmet rahvast tantsitanud Anne Veski ja Ivo Linnata.

Veski repertuaarist pääses rahva ja akadeemia valikul saatesse «Jätke võtmed väljapoole» ning Linna esituses kõlab Rock Hoteli tuntuim rock’n’rolli pala «Marie, Marie». Ka laulu «Aeg ei peatu» laulis 1970. tuntuks Ivo Linna koos ansambliga Apelsin, seekord kõlab aga laul Gerli Padari esituses.

Üle pika aja näeb taas suurel laval Vello Orumetsa, laulja arvab ka ise, et «Miniseelik» kuulub tema esitatud laulude paremiku hulka. Nii Jaak Joala kui Heli Läätse repertuaari kuulunud Arne Oidi laul «Suveöö» tuleb ettekandele Tanel Padari esituses.

Uuema ajajärgu tantsumuusikat esindab 2 Quick Starti võimsaim hitt «Neiu mustas kleidis», mida loomulikult laulab Pearu Paulus.

Saatesarja 70-liikmelist muusikaasjatundjatest koosnevat akadeemiat esindavad lõbusaid lugusid pajatavad Allan Roosileht, Kirsti Timmer ja Riho Rõõmus. Saatejuht on Alari Kivisaar.

 

Taas valivad saate lõpus televaatajad oma lemmiku, mis pääseb finaalsaatesse, kus selgub kõigi aegade lemmiklaul.

Teise lauluna jõuab finaali laul, mis sai enim punkte akadeemialt. Igasse saatesse kandideeris 25-30 televaatajate pakutud laulu, millest iga akadeemia liige valis välja 3 oma lemmikut. Iga hindaja esikoht andis laulule 18 punkti, teine koht 12 punkti ja kolmas 6 punkti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles