100-kilogrammise sõbra kukkumine tõi mehe elule tagasi

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
100 kilogrammise sõbra kukkumine tõi mehe elule tagasi
100 kilogrammise sõbra kukkumine tõi mehe elule tagasi Foto: SCANPIX

Suurbritannias leidis aset juhtum, kus üks insener tööl infarkti tõttu kokku kukkus ning ta 100-kilogrammine sõber talle kogemata komistades peale kukkus ning südame uuesti tööle pani.

54-aastasel Kevin Brockbankil tekkisid terviseprobleemid kohvipausi ajal ning ta sõber Martin Amriding sattus paanikasse, haarates haigest sõbrast, edastab The Telegraph.

Amriding ei suutnud tasakaalu säilitada ning kukkus koos sõbraga. Üsna suure kehakaaluga mehe kukkumine oma sõbrale käivitas haigushoo saanud mehe südame uuesti.

Parameedikud viisid Brockbanki Dundee haiglasse, kus arstid kinnitasid, et Amridingi kukkumine päästis Brockbanki elu.

«Nägin, kuidas Kevin kohvikus toolilt hakkas maha kukkuma. Püüdsin teda kinni püüda, kuid kukkusin koos temaga. Parameedikud teatasid mulle hiljem, et minu kukkumine sõbrale päästis ta elu,» lausus Amriding.

Brockbanki sõnul tundis ta end järsku halvasti  ning järgmine mida ta mäletab on põrandale kukkumine ning sõbra maandumine tema kehale.

«Hiljem öeldi mulle, et mu süda ei töötanud umbes minuti jooksul. Nii parameedikud kui kirurg kinnitasid, et Martini kukkumine päästis minu elu sama moodi nagu oleks seda teinud kunstlik hingamine,» lisas Brockbank.

Kardioloog Frank Dunni sõnul on võimalik, et kellegi kukkumine südameseiskumisega isiku rinnale paneb südame uuesti tööle.

Brockbankil oli kiirabiautos veel neli südame seiskumist, kuid parameedikud suutsid ta elule tagasi tuua. Haiglas öeldi, et Brockbankil on ellujäämisvõimalus 50 protsendi ümber.

Siiski sai ta kümme päeva pärast juhtumit haiglast välja. Talle tehti hiljem operatsioon, millega eemaldati ta jalgadest, südamest ja neerudest veretrombid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles