"Miss Pärnu 2009" saab krooni laupäeval

Urmas Hännile
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu tänavuseks missiks kandideerib Marju Oosalu.
Pärnu tänavuseks missiks kandideerib Marju Oosalu. Foto: Sigrid Absalon

Aastase vaheaja järel valitakse taas Pärnu esiiludus: konkurss algab klubis Mirage laupäeva, 11. aprilli hilisel õhtutunnil.

„Konkureerivad viis ilusat väga toredat tüdrukut," ütles aastaid siinse iludusvõistluse korraldamise eest hea seisnud Meeli Pärna. „Kui alguses oli huvi leige, on lõpptulemus minu meelest väga hea: nendega on mõnus töötada."

Ehkki konkursil ei osale kedagi Pärnumaa missikantsist Kilingi-Nõmmest, ka on esindamata aastaid konkursil vähemalt ühe printsessilindi teeninud Vene gümnaasium, hindas Pärna võistluse taset tavapäraselt kõrgeks.

Et keegi osalejaist klubis Mirage 11. aprilli hilisõhtul algava konkursi pärast närveeriks, seda Pärna ei uskunud, sest kõigil neidudel on avalikkuse ees esinemise kogemus: kes on tantsija, kes tegeleb modellindusega.

Konkursi ülesehituses ei hakata Ameerikaid avastama ja võistlus kulgeb sissetöötatud süsteemi järgi: tutvustusvoor, trikoovoor, talendivoor, kus osalejad saavad avada oma parimaid võimeid, ja õhtukleidivoor.

Viimasesse vooru kuulub ka õhtujuhiga jutlemine, mille käigus kroonile pretendeerija saab näidata oma sõnaseadmisoskust, teadmiste pagasi tüsedust ja silmaringi avarust.

„Mulle tundub, et tuleb huvitav konkurss," tõdes Pärna. „Arvan, et žürii teeb ausa ja õiglase valiku."

Kõik konkursi hindamiskomisjoni liikmed pole veel lõplikult paigas.

Küll on kindel, et peale aastaid žürii tööd juhtinud Heiki Künnapase kuuluvad sinna tuntud missivõistluste korraldaja Raivo Kiisler, Pärnu endine linnapea Väino Hallikmägi, kosmeetik Heli Veskimägi ja mullune parim Eesti naisnäitleja, tänavu parima naiskõrvalosalise preemia pälvinud Piret Laurimaa.

"Miss Pärnu 2009" konkursi võitja pärib preemiaks kroonikujutisega kuldsõrmuse ja tšeki ümmargusele summale, ürituse toetajad on välja pannud ka mitu eriauhinda.

Pärnu esikaunitari on pärast taasiseseisvumist valitud 1988. aastast saati, esimene konkurss kandis nime „Pärnu Roos” ja iludusvõistluse võitis Ruth Käo.

1990. aastal sai võistlus nimeks Miss Pärnumaa ja selle võitis Helene Tedre.

1991. ja 1992. aastal konkurss ei toimunud, 1993. aastal aga jätkus taas ja siis juba nime all Miss Pärnu: krooni pälvis Kristel Ainsalu.

Ilu on Pärnu keni neide viinud kodukandist vägagi kaugele.

2001. aastal Pirital Maybelline´i rannapiiga tiitli võitnud siis 16aastane Triin Sommer esindas Eestit konkursil Miss World 2002, erakordsel võistlusel, mis algas Nigeerias Abujas, kuid mis tuli lõpetada Inglismaal Londonis: kui Aafrika riigi juhtiv ajaleht soovitas pilkamisi prohvet Muhamedile kosida liignaiseks mõni Miss Worldi kandidaat, läksid kristlased ja moslemid Põhja-Nigeerias Kadunas kiskuma. Tüli kerkis nii suureks, et selle käigus sai otsa vähemalt 110 usuhullu, lisaks veel poole tuhande jagu vigaseks tümitatut või tulistatut.

2003. aastal võitis Pärnu esikaunitariks kroonitud Maili Nõmm ka Miss Estonia tiitli, samuti tunnustati neiu Mailit Moskvas konkursil Miss Tourism esimese printsessi lindiga, 2006. aastal esindas Maili Eestit veel Las Vegases peetud 130 osalejaga iludusvõistlusel „Miss Hawaiian Tropic”.

2003. aastal Pärnus esimeseks printsessiks valitud Kristiina Gabor aga pärjati esmalt veel Miss Model Estoniaks ning lennutati siis Hiina troopilise saare Hainani lõunatipus asuvasse Sanyasse, kus ta osales iludusvõistlusel Miss World 2003.

Vaata galeriid ja hinda missikandidaate! 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles