Eesti Depeche Mode'i fänniklubi 20. sünnipäev!

Elu24.ee muusikatoimkond
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Depeche Mode'i laulja Dave Gahan
Depeche Mode'i laulja Dave Gahan Foto: CLEMENS BILAN/AFP

17. novembril 2012 tähistab Eesti Depeche Mode'i fänniklubi (EDMFK) oma 20. tegutsemisaastat Tallinna kohvik-klubis Sinilind. Sünnipäevapeo avatud osas astub esmakordse live'iga üles elektroonilise muusika ansambel Mirror Drum (EST) ning plaate keerutavad DJ Zynthexia (FIN) ja EDMFK resident DJd.

Eesti pikimate traditsioonidega fänniklubi, mille algusajaks saab lugeda 21. novembril 1992. aastal toimunud esimest üle-eestilist Depeche Mode'i fännide kokkusaamist Paides, paneb järjekordse suurejoonelise punkti möödunud dekaadile.

20 aasta sisse on mahtunud ühise mütsi all Depeche Mode'ile kaasaelamist, ootusärevust, ühiseid reise, kontserdielamusi, kohtumisrõõmu, nostalgiat, sõprust, tantsu hommikuni ja sõltuvust heast muusikast.

Juubeli puhul kutsub EDMFK kõiki oma praeguseid ja kunagisi liikmeid, sõpru ning teisi huvilisi vääriliselt tähistama klubi minevikku ja olevikku.

«Iga-aastaselt on just suvelaager ja EDMFK sünnipäev koosviibimised, kust üks õige Depeche Mode'i fänn ei puudu - sel aastal on rõhk fänniklubi juubelil!» selgitab fännklubi asutajaliige Craig Tislar.

Sünnipäevapidu kohvik-klubis Sinilind algab eelregistreerunutele kell 18 kinnise vastuvõtuga, kus on kavas videotervitused koos väikeste üllatustega, sõnavõtud, oksjon ja ei puudu ka  suupisted.

Ehkki peo esimesse ossa oodatakse eelkõige inimesi, kes on kunagi klubiga seotud olnud, võivad sinna registreeruda kõik soovijad.

Eelregistreerimisega on soovitav kiirustada, sest see kestab ainult 9. novembrini ja tasub teada, et registreerunute vahel läheb loosimisele DM 2013. aasta Vilniuse kontserdipilet.

Külalised, kes soovivad osa saada ka sünnipäevapeo kinnisest osast, on oodatud lisainformatsiooniks aadressile: http://www.edmfk.ee/20/

Kell 22 avatakse uksed kõikidele külalistele ja õhtu jätkub suure peoga, kus on võimalik kaasa elada uue Eesti ansambli Mirror Drum esimesele live'ile

Mirror Drum´i moodustavad  mitmepalgelised muusikud Mait Rebane ja Erik Ångman. Mõlemad bändiliikmed on alates 80ndatest kaasa teinud erinevates muusikaprojektides. Nüüd on mehed otsustanud ühendada jõud ning moodustanud uue koosseisu Mirror Drum, mille muusika varieerub elektroonilise  ning kitarriroki äärealadel.

Parimat tantsumuusikat pakub Soome nais-DJ Zynthexia ja teda toetavad EDMFK DJ-d painkiller  ja fade:over. Pidu kestab kella neljani hommikul. DJ Zynthexia tegutseb alates aastast 2005, on plaate keerutanud rohkem kui sajal peol tosinas riigis ning plaadikohver sisaldab lugusid erinevat stiili elektroonilise muusika kollektiividelt.

Kõigele lisaks mängib ta klahvpille kuulsas Soome gootiroki bändis Two Witches ja elektroonilisi trumme/live-klahvpille ansamblis SinMasters.

Lisaks Depeche Mode'i loomingu sõpradele leiavad meelepärast kuulamist ka teised elektroonilise muusika austajad, kelle lemmiklugude hulgas on midagi 80ndatest, 90ndatest ja ega mängimata jää ka uuemad palad.

Siinkohal ei maksa unustada, et Depeche Mode on tegutsenud üle 30 aasta ja olles teerajaja mitmele erinevale muusikastiilile, on tema loomingu hulgas pärleid mitme põlvkonna tarbeks.

«Peo külalistel on terve õhtu ja öö, et ajas rännates  nautida head muusikat, näha vanu sõpru ning sõlmida uusi ja huvitavaid tutvusi,» kinnitas juhatuse liige Nadja Gerjak.

Sissepääsu EDMFK sünnipäevapeo avatud osale saab lunastada kohapeal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles