Singapuris võeti müügilt Jeesuse nime kandvad ilutooted

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Lookin`Good for Jesus» kätekreem ja peegel
«Lookin`Good for Jesus» kätekreem ja peegel Foto: good-stuff.com

Singapuris võeti müügilt USA firma Blue Q poolt toodetud «Lookin`Good for Jesus» ilutooted.

Müügilt eemaldamise põhjuseks oli asjaolu, et nende toodete nimi häiris katoliiklasi, vahendab abc.net.au.

«Olime sunnitud kreemi ja veel mitmed teised kosmeetikatooted müügilt eemaldama, kuna katoliiklasest poekülastajad pidasid seda solvanguks. Me ei soovi oma kliente solvata,» lausus seda kätekreemi müünud firma Wing Tai Holdings esindaja.

Kohaliku ajakirjanduse andmetel juhtis Jeesuse nime kandvatele ilutoodetele tähelepanu 27-aastane Nick Chui, kes kirjutas vastavasisulise kaebekirja Wing Tai Holding firmale.

Chui arvates labastab kätekreemile, huuleläikele ja veel mitmele kosmeetikavahendile Jeesuse nime andmine püha meest kui ka kristlust üldse.

«Lisaks nimetusele on neil toodetel ka Jeesuse kujutised ning teda on kujutatud meesmodellidele omastes poosides,» lisas Chui.

Katoliiklase arvates tuleks toodetele Jeesuse nime panemine ära keelata.

Singapuri 2,8 miljoni suurusest elanikkonnast on 50 protsenti budiste, 14,6 protsenti kristlasi, ülejäänud on muude usulahkude esindajad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles