Steve Vai: tahaksin saada väga palju raha vaid ühel põhjusel

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Steve Vai
Steve Vai Foto: promo

Selle nädala neljapäeval Rock Café seinte vahel maailma kitarrimängu tipptaset näitav Steve Vai unistas edukast pillimehe karjäärist juba noorena.

Vail oli annet, aga ka õnne – mehe tee viis ta Ameerikas kokku 1940. aastal sündinud kitarrimängu vanameistri, helilooja, lugudekirjutaja ning produtsendi Frank Zappaga, kes muutis ta elu.

«Õppisin Frank’i käe all kuus aastat. Tema oli väga iseseisev ning mina väga noor – võite vaid ette kujutada, kui mõjutatavad inimesed selles eas on. Mind võib võrrelda nagu mingi käsnaga – imesin kõike endasse. Teen siiani iga päev just neid harjutusi, mida Frank mulle kunagi õpetas,» rääkis Vai portaalile Noisecreep.

Zappa õpetas Steve’ile ka muusika ärilist poolt – väärtustama ja rahaks tegema iseenda loomingut. Steve on täna edukas plaadifirma ja kirjastuse omanik. «Kõik see on tänu Frank’ile – tema teadis oma sõnade võimu ja mõju inimesele, kellel kaks kõrva olid suutelised kõik selle kinni püüdma,» ütles Vai.

Vaatamata kopsakale pangaarvele ei ole mehel popstaaridele omast visiooni – saada ülirikkaks ja kuulsaks. «Ma olen seda kõike pealt näinud, seda nuusutanud ja saan oma elu ka ilma selleta väga hästi elada. Jah, ma tahaksin saada väga palju raha vaid ühel põhjusel – see annab mulle võimaluse teha oma loominguga veelgi pöörasemaid asju. See on ka kõik, mille nimel ma võitlen. Võitlus vist polegi õige sõna, pigem on see n-ö kurss, mida ma hoian,» arutles staar intervjuus väljaandele Guitar Life.

25. oktoobril esineb Steve Vai Tallinnas, Rock Cafés koos oma bändiga, mille koosseisu kuuluvad Dave Weiner (kitarr), Jeremy Colson (trummid), Philip Bynoe (bass), and Deborah Hensen (vokaal, klahvpillid). Mehe kaks ja pool tundi kestev kontsert on kindlasti ka visuaalne elamus – Steve Vai saadab kitarril korda lausa imesid.

Rock Café uksed avatakse kell 19.00.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles