Tallinn kulutab laulukonkursile 125 000 krooni

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Katrin Siska
Katrin Siska Foto: Teet Malsroos / SL Õhtuleht

Pärast seda, kui Tallinna linnapea oli tänasel pressikonverentsil pikalt ja laialt rääkinud linna raskest rahalisest seisust, kuulutas linnakantselei referent Katrin Siska välja laulukonkursi Tallinna Laul, mille läbiviimisele kulub esialgsete arvutuste kohaselt 125 000 krooni.


Konkursiga loodab linn leida Tallinna päeval esitamiseks sobivat laulu.

«Konkursi eesmärgiks on uudisloomingu kaudu tunnustada Tallinna linna eripära esile toovaid laule ning nende autoreid. Soovime leida kauni, rõõmsameelse ja kaasahaarava laulu Tallinnast, mida esitataks Tallinna päeval 15. mail ning ka edaspidi sarnastel üritustel,» ütles Siska.

Ta lisas, et tänasest kuni 30. aprillini kestev laulukonkurss on avalik ja sellel võivad osaleda kõik füüsilised ja juriidilised isikud.

Konkursile esitatavate laulude sõnad peavad olema eestikeelsed. «Soovitame laulusõnade sidumist Tallinna ajalooga ning selle omapära esile toomist. Laulu kestvus võib olla kuni neli minutit ning see ei tohi olla enne tänast päeva avalikkusele kättesaadavaks tehtud. Žürii võtab laulude hindamisel arvesse laulu ideed, teostust ja kvaliteeti,» selgitas Siska konkursitingimusi.

Konkursi lõppvooru pääsenud laule saavad inimesed 7.-14. maini Tallinna veebilehel kuulata ning sealsamas ka oma lemmiku poolt hääletada. «Žürii valitud laulud tulevad ettekandmisele Tallinna päeval, kus ühtlasi premeeritakse žüriilt enim punkte saanud võidulaul ja rahva lemmiklaul,» rääkis Siska.

Laulukonkursi võitja saab preemiaks 20 000 krooni, teisele kohale tulnud laulu autor 10 000 krooni ning kolmanda koha pälvinu 6000 krooni. Publiku lemmiklaulu autor saab autoritasu 9000 krooni.

Esialgsete arvutuste kohaselt kulub laulukonkursi korraldamiseks 125 000 krooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles