Päevatoimetaja:
Katrin Lust
(+372) 56681734

TALGUD TEHTUD Viljandimaal asuv hüljatud kalmistu sai uue hingamise

Copy
Kalmistu pärast korrastamist.
Kalmistu pärast korrastamist. Foto: Erakogu

Viljandimaal Viiratsi vaestekalmistul toimusid möödunud laupäeval talgud, mille algatas Viljandi gümnaasiumi 11. klassi õpilane Mirel Missik. «Talgupäev läks üle ootuste hästi,» tõdeb neiu. Vaata fotosid kohapealt. 

11. klassi õpilane Mirel Missik otsustas uurimistöö raames teha korda Viiratsi vaestekalmistu. «Eesmärgiks on koos vabatahtlikega korrastada rahvakeeli tuntud vaestekalmistu, et ta lõplikult ei hääbuks, ununeks,» ütles ettevõtlik neiu. 

Laupäeva, 12. oktoobri hommikul koguneski kalmistule paarkümmend aktiivset ja abivalmis inimest, kes soovisid kaasa aidata võssa kasvanud surnuaia korrastamisele. Nelja tunniga sai tehtud päris palju.

Kalmistu oli võssa kasvanud.
Kalmistu oli võssa kasvanud. Foto: Erakogu

Mirel räägib Elu24-le, et talgupäev läks üle ootuste hästi. «Ilm oli päikseline ja soe, kuigi korraks saime ka vihmasabina. Lootsin küll aktiivsemat osavõttu, kuid kõik talgulised, keda oli üle kahekümne, olid väga tublid ja koos suutsime eesmärgi täita. Kindlasti leidub seal veelgi töid ja tegemisi, kuid suurem töö on juba tehtud – võsa sai maha võetud, mitmed kotitäied prügi korjatud, osad hauakohad leitud,» avaldab ta. 

Vaestekalmistu pärast korrastamist.
Vaestekalmistu pärast korrastamist. Foto: Erakogu

«Lisasime seal puhkavatele sõduritele puidust risti metallplaadiga ja enamikele tuvastatud hauakohtadele kanarbikud. Puidukuhjad jäid veel hetkel sinna, kuid vastutulelik Viljandi vald lubas nendega edasi toimetada. Loodan, et olen andnud inspiratsiooni teistele ja minu alustatut jätkatakse ettevõtlike inimeste, valla, kiriku või mõne õpilase poolt,» ütleb Mirel. Ta avaldab tänu kõigile, kes toetasid, osalesid või innustasid seda ettevõtmist.

Viiratsi vaestekalmistu.
Viiratsi vaestekalmistu. Foto: Erakogu
Tagasi üles