Päevatoimetaja:
Katrin Lust
(+372) 56681734

NÄDALAPROGNOOS Ees on üliimpulsiivne superkuu: emotsioonid võivad keeda üle

Copy
Foto: Shutterstock

Sellised on planetaarsed ühismõjud, mis saadavad meid kuupäevadel 14. – 20. oktoober 2024. Loe lähemalt, mida nädal toob.

Käes on täiskuu nädal, mis tähendab, et energia on kulmineerumas ning võib lähipäevil isegi üle keeda, kuna täiskuu (ühtlasi superkuu) leiab aset tulises Jääras, ühenduses «haavatud tervendaja» Chironiga ning kvadraadis Marsi ja Pluutoga. 

Seda täiskuud iseloomustavad sõnad impulsiivsus ja haavatavus, mis ei ole just eriti tagasihoidlik kombinatsioon. On võimalik, et tekib palju rahutust, konflikte, pingesituatsioone, õnnetusi ja ka rünnakuid. Sügavamal tasandil toob see täiskuu välja inimeste nõrgad kohad seoses enesekehtestamise ja julgusega, kuid seda püütakse siis ülekompenseerida. 

Huvitav on ka see, et kohe pärast 17. oktoobril toimuvat täiskuud sel nädalal rohkem täpseid suuri aspekte planeetide vahel ei tulegi, nii et jääb aeg, mil mõjusid integreerida ja põhjalikult läbi kogeda. 

21. – 22. oktoobril võivad toimuda aga «järelplahvatused», sest Päike jõuab siis täpsesse pingenurka Pluutoga. Võimalik, et täiskuuga kulmineerunud pinged võtavad siis uue pöörde. 

Planeediseisud nädalapäevadel

Esmaspäeval on Päike kvadraadis Marsiga ja opositsioonis Chironiga, lisaks teeb Jupiter Päikesele trigooni. See on väga sündmusterohke, dünaamiline ja aktiivne päev, kuid paraku on siin omajagu ärrituvust ja rahutust. On näha, et energia hakkab juba tasapisi kulmineeruma ning kogunevad asjaolud, mis võivad täiskuuga plahvatada.

Seda energiat oleks vaja suunata millessegi produktiivsesse, siis on vähem ohtu tülideks. Paraku on selles mõjus end väga raske vaos hoida. Siin võidakse soovida midagi väga suurelt ette võtta, kuid teepeale tuleb takistusi. 

Teisipäevaööl läheb täpseks Veenuse opositsioon Uraaniga ning see suunab rahutuse suhetesse. Parimal juhul aitab see tuua värkust, uudsust ja originaalsust, kuna partnerid julgevad eksperimenteerida ning on avatud teistmoodi kogemustele. Ent suhted, kuhu uuendused ei mahu, võivad sellel ajal kannatada. 

Kui side inimeste vahel on juba niigi habras ja ebakindel, võib selle seisu mõjus üks pooltest lahkuda – vähemalt ajutiselt. Siin tekib tugev vajadus mingisuguse väljapääsu ja vabaduse järele. 

Veel üks väljund sellele energiale on, et toimuvad väga spontaansed ja inspireerivad kohtumised, mis näitavad inimestele teistmoodi maailma ja uutmoodi võimalusi. Need kontaktid ei ole püsivat ega stabiilset laadi, kuid nende funktsioon on tuua värskust. 

Rahutud muutused puudutavad laiemas plaanis inimeste väärtusi ja ka suhet rahaga.

Kolmapäevaööl jõuab Veenus trigooni Neptuuniga ning see harmooniline ja pehme energia äratab aktsepteerimist ja leppimist. Seega, mis iganes eelnevatel päevadel ka aset ei leidnud, vähemalt korraks on võimalik teha kõigega rahu.

Lisaks on see seis väga romantiline, poeetiline ja loominguline, aidates avada inimese hinge. Et Veenus on liikumas Skorpioni lõpukraadides, on õhus siiski teatavat lahtilaskmise ja lõpetamise tunnet. See seis puhastab inimeste väärtusi ning aitab häälestuda kõrgematele sagedustele. 

Neljapäeval kell 14.26 leiab aset täiskuu Jääras 24°34’ ning kell 15.30 teeb Veenus sekstiili Pluutoga (mõlemad kriitilises lõpukraadis 29°). Siin on tugev vihje, et see täiskuu lõpetab midagi suhetes. Mõnikord lõppevad sõnad, teinekord lõppeb vaikus. Väljendusi võib olla seinast seina, kuid tuum on selles, et midagi suhete dünaamikas muutub. 

Täiskuu horoskoobist saad lugeda lähemalt, milline on seekordse täiskuu energia.

Õhtul kell 22.29 liigub Veenus Skorpionist Amburisse ning sellega kaasneb suhete tasandil ka teatav vabanemine – suhtlemine hakkab minema lihtsamaks ning üks raske taak, mida viimastel nädalatel kantud, langeb ära. Siit edasi muututakse avatumaks ning liigsetel hirmudel ja kinnisideedel pole enam kuskile kinnituda. 

Järgnevatel päevadel muid suuri taevaseise ei teki ning uus intensiivsus saabub uue nädala alguses.

Kuu on tühikäigul

Teisipäeval kell 23.00–23.34 (Kuu siseneb Jäära)

Neljapäeval kell 22.36–23.00 (Kuu siseneb Sõnni)

Laupäeval kell 22.33–23.07 (Kuu siseneb Kaksikutesse)

Nendel aegadel tasub vältida olulisi algatusi ja otsuseid, kui eesmärk pole just midagi tühistada.

Siit saad teada lähemalt Kuu tühikäigu kohta!

Retrograadsed taevakehad

Saturn on retrograadis 29. juunist kuni 15. novembrini.

Neptuun on retrograadis 2. juulist kuni 8. detsembrini.

Chiron on retrograadis 26. juulist kuni 29. detsembrini.

Uraan on retrograadis 1. septembrist kuni 30. jaanuarini (2025).

Jupiter on retrograadis 9. oktoobrist kuni 4. veebruarini (2025).

Siit saad teada lähemalt planeetide retrograadsuse kohta

Tagasi üles