Päevatoimetaja:
Katrin Lust
(+372) 56681734

AUU, KUS PEIDAD? Väidetav saripettur on kuulutatud tagaotsitavaks

Copy
Facebook Marketplace
Facebook Marketplace Foto: Kuvatõmmis

Politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja kinnitab, et naine on kuulutatud tagaotsitavaks seoses erinevate kelmustega.

Ligi kaks aastat tagasi hakkasid erinevad Facebooki grupid kihama Kristel Jürgensohni nimelisest naisest.

«Hoiatan inimesi. Müüb olematut kaupa: koerapuur, kummut, peegel, lasteriided jne. Kuldses börsis ja erinevates FB gruppides. Laseb ülekande teha ja siis tulevad vaid vabandused ja lubadused,» väitis üks paljudest väidetavatest ohvritest ühismeedias.

Ka toimetuseni jõudsid möödunud aastal samasisulised vihjed. Lugu oli lihtne – naine müüs nii okidoki.ee-s, soov.ee-s kui Facebook Marcetplace'is kõiksugu erinevat kaupa ja soovis siis enda või oma lähedase pangakontole ülekannet. Makse saabudes kadus naine aga väidetavalt kui tina tuhka. Alles jäid vaid vabandused. 

Täna on politsei kuulutanud Jürgensohni tagaotsitavaks. Seda alates 12. juulist. 

PPA pressiesindaja kinnitab, naine on tagaotsitav seoses erinevate kelmustega, sealhulgas ka Facebook Marketplace'i vahendusel toime pandud süütegudega.

Prokuratuuri avalike suhete nõunik Lisanna Männilaan sõnas, kahtlustuse kohaselt pani 42-aastane naine ajavahemikul 2021. aasta oktoobrist 2023. aasta septembrini toime kelmusi, postitades sotsiaalmeediaplatvormile Facebook Marketplace erinevate esemete müügikuulutusi.

«Käesolevaks hetkeks kohtueelses menetluses kogutud tõendid viitavad sellele, et tegelikkuses ei olnud kahtlustataval kuulutustes müüdavaid esemeid olemas, vaid isiku eesmärgiks oli varalise kasu saamine,» lisas Männilaan.

Tagaotsitav Kristel Jürgensohn.
Tagaotsitav Kristel Jürgensohn. Foto: Kuvatõmmis www.politsei.ee

Möödunud aastal, kui «Kuuuurija» eetris oli lugu Facebooki saripetturist Anneli  Martinsonist, kes mõisteti aastaid pärast kelmitamist aresti kandma, sõnas Lääne-Harju menetlustalituse juht Raigo Prants, et oluline on jälgida, millisele pangakontole ülekannet soovitakse.

«Me tahame võimalikult kiiresti ja odavalt oma kaupa kätte saada ja selle kõige juures me unustame ära selle, et me tegelikult ei näe, kellelt me neid asju täna ostame. Me ei tea seda tausta,» rääkis Prants. «Kui see pangakonto on Läti, Leedu, siis on küsimärk üleval. Kui raha tuleb kanda kolmanda isiku pangakontole, ka see on väga suur küsimärk.» 

Loe pikemalt: 

Facebooki sarikelmi otsa sattunud eestlanna: mulle ei tulnud see pähegi, et keegi võiks mind petta

Tagasi üles