Päevatoimetaja:
Katrin Lust
(+372) 56681734

NÄDALAPROGNOOS Äreva täiskuuga alanud nädal lõppeb turgutaval noodil: kõige magusam on nädalalõpp

Copy
Nädal viib läbi keerukate tunnete ja asjaolude lõpuks paremasse kohta.
Nädal viib läbi keerukate tunnete ja asjaolude lõpuks paremasse kohta. Foto: Erakogu

Sellised on planetaarsed ühismõjud, mis saadavad meid kuupäevadel 19. – 25. august 2024. Loe lähemalt, mida nädal toob.

Elu on ettearvamatu ning kuigi taevaseisud annavad vihjeid, mis laadis sündmused hakkavad kujunema, ei ole täpselt kunagi teada, mis vormi need võtavad. Möödunud nädalal oli näha märke, et nädalalõpp toob kaasa midagi ehmatavat ja äkilist ning kahjuks oli üheks selliseks sündmuseks väga traagiline Laulasmaa avarii

See nädal algab täiskuuga, mida kutsutakse ka superkuuks, kuna täiskuu on jõudnud lähedale Kuu orbiidi punktile, mis asub Maale kõige lähemal (perigeele). Lisaks jääb täiskuu pingenurka elektrilise Uraaniga ning opositsiooni retrograadse Merkuuriga

See võib tuua pinnale väga palju segaseid või ärritavaid tundeid ning mõtteid, mille juured on kaugel minevikus. Eriti keerukas võib see aeg olla inimestele, kelle vaimne tervis pole korras. Mingisugune lahendamata küsimus, probleem või teema ei anna rahu, vähemalt mitte alateadvuses. Ent see tõuseb pinnale just nimelt selleks, et olla nähtud, tunnistatud ja seejärel vabaneda. Selle ebamugavuse eest ei tasu põgeneda, parem on sellega tegeleda ja see mingilgi tasandil endas läbi töötada.

Kes ei ole oma sisemaailmaga väga kontaktis, võib kohata rahutust rohkem välispidises elus. Tuleb olla valmis, et kõik ei lähe sugugi nii, nagu planeeritud. Kui endal on kõik hästi, võite märgata suuremat ärevust võib-olla hoopis lähedaste inimeste hulgas. 

Täiskuu mõjud mängivad välja pea reedeni, mil energia hakkab muutuma. Siis võib tekkida hoopis uus ind ja soov tegutseda selle nimel, mida peetakse oluliseks. Nädalavahetus toob kaasa aga tervendavaid võnkeid, mil tasub olla sotsiaalne ning suhelda heade inimestega. Sobivad ka igasugused teraapilised tegevused. On lootust, et enesetunne, suhted ja mitmed elulised asjaolud lähevad märksa kergemaks, kui need olid nädala alguses.

Planeediseisud nädalapäevadel

Esmaspäeval kell 19.45 läheb täpseks Päikese kvadraat Uraaniga ning kell 21.25 täiskuu Veevalajas 27°15'. See on rahutu energia, mis võib tabada inimesi ootamatult kui pikselöök. Mõnikord kaasnebki sellega otseselt äike, kuid sagedamini leiavad aset kiired ja ettearvamatud sündmused, mis teevad olukorra ebastabiilseks. Õnnetused juhtuvad selles mõjus kergemini. Kõige tugevam on taevaseis aga enne täpseks minekut. See seis tahab paisati segamini seisakud ja status quo.

Teisipäevaööl kell 00.45 läheb täpseks Jupiteri kvadraat Saturniga, mille mõju on andnud tunda juba alates möödunud neljapäevast. Siin kujunevad käärid ootuste-lootuste ja reaalsuse vahel. See seis sunnib ennast kokku võtma, sest plaanid ei anna loodetud tulemusi. Päevakorras võivad olla majanduslikud pinged ja takistused. Jupiteri-Saturni aspekt on seotud eriti ühiskondliku ja poliitilise eluga ning viitab, et on tekkinud vajadus süstemaatilisteks muutusteks.

Isiklikus plaanis toob see samuti takistusi, kuid seeläbi aitab jõuda arusaamisele, mis on meie jaoks päriselt oluline. See aitab näha, mida tegelikult on vaja teha.

Neljapäeval kujuneb taevas aspektimuster Saatusesõrm, mille tipus olevale Päiksele avaldavad hõõruvat survet nii Neptuun kui Pluuto. Päike on parajasti Lõvi lõpukraadis ning liigub üle Neitsi alguskraadi, ühendusse kuningliku kinnistähe Regulusega. Siin võivad kujuneda saatuslikud sündmused seoses olukordadega, kus oma ego jõudu on kuritarvitatud ning enesekindlusega üle piiri mindud. Elu teeb omad korrektuurid. Selles mõjus võivad täispuhutud egod langeda, samas kui tagasihoidlikud, aga suuri pingutusi teinud inimesed asetatakse saatuse poolt poodiumile, kus neil ei ole üldse mugav olla. 

Lisaks võib tulla sel ajal rohkem uudiseid seoses kuninglike perekondadega. 

Reedel kell 06.20 läheb täpseks Veenus kvadraat Marsiga, mille mõju on tajutav juba ka neljapäeva õhtul. See seis aktiveerib inimestes kirgi ja ihasid ning tõstab motivatsiooni oma soovide nimel tegutseda. Samas näitab see, et ihaldusobjekt on ikkagi käeulatusest väljas. Igaljuhul paneb see inimesed rohkem liikuma ja tegutsema, kuigi nad ei pruugi täpselt seda saada, mida soovivad. 

Pärastlõunal kell 15.20 jõuab retrograadne Merkuur trigooni Chironiga, mis võimaldab tuua suhtlemisse rohkem mõistmist ning kingib sõnadele tervendava jõu. Sel ajal võivad tekkida vestlused inimesed, kes justkui mõistavad meid rohkem ning sellel võib olla teraapiline ja pehmendav mõju. Suhtlemine ja eneseväljendus on siin võtmeks. 

Laupäevaööl kell 02.56 jõuab Veenus kvinkunksi Chironiga, mis teeb tajutavamaks ebamugavuskohad, mis pole lasknud südant päriselt avada. Seejärel kell 07.30 liigub Merkuur sekstiili Marsiga ning kell 21.33 Marss sekstiili Chironiga.

Siin kujuneb selle nädala teine aspektimuster – harmooniline minikolmnurk – milles osalevad Merkuur, Chiron ja Marss, viimane neist jääb tipuks. See on tervendust toov taevaseis ning sobib ideaalseks mistahes teraapiliseks tegevuseks. Lisaks aitab see luua mõistmist ja harmooniat lähisuhetes, teeb inimesed avatumaks ja siiramaks ning aitab tegeleda oma haavatavustega. Seetõttu võib öelda, et pärast kurnavat täiskuud on ees tervendav nädalalõpp.

Aeg sobib hästi ka igasugusteks läbirääkimisteks, sest otsitakse päriselt rohkem kooskõla kui konflikti. 

Kuu on tühikäigul

Esmaspäeval kell 21.25 – teisipäeval kell 01.52 (Kuu siseneb Kaladesse)

Neljapäeval kell 00.53–02.02 (Kuu siseneb Jäära)

Reedel kell 15.44 – laupäeval kell 03.01 (Kuu siseneb Sõnni)

Nendel aegadel tasub vältida olulisi algatusi ja otsuseid, kui eesmärk pole just midagi tühistada.

Siit saad teada lähemalt Kuu tühikäigu kohta!

Retrograadsed taevakehad

Pluuto on retrograadis 2. maist kuni 12. oktoobrini.

Saturn on retrograadis 29. juunist kuni 15. novembrini.

Neptuun on retrograadis 2. juulist kuni 8. detsembrini.

Chiron on retrograadis 26. juulist kuni 29. detsembrini.

Merkuur on retrograadis 5. kuni 29. augustini.

Siit saad teada lähemalt planeetide retrograadsuse kohta

Tagasi üles