Päevatoimetaja:
Katrin Lust
(+372) 56681734

OOTAMATU LEID «Lendas tormiga Lätist siia!» Tartus märgati kaupluse parklas puu all ebatavalist eset (4)

Copy
Annelinna Prisma Tartus.
Annelinna Prisma Tartus. Foto: Margus Ansu

Facebooki grupis «Märgatud: Tartus» jagati esmaspäeva õhtul fotosid, mis tõid veidi huumorit tormirohkesse päeva. «Seoses Jurmala tormiga on Prisma juurde lennanud mingi WC-pott,» ütles fotod postitanud tartlane. 

Tormisel esmaspäeval Annelinna Prismat külastanud Riho märkas kaupluse parklas puu all WC-potti. «Päris huvitavad inimesed elavad siinkandis tõesti,» imestab ta.

Riho jagab fotosid oma leiust Facebooki grupis «Märgatud: Tartus». «Seoses Jurmala tormiga on Prisma juurde lennanud mingi WC-pott. Ehk on kellelgi lätlastest sõpru?» küsib ta humoorikalt. 

Vetsupott puu all.
Vetsupott puu all. Foto: Erakogu
Silmariivav vaatepilt.
Silmariivav vaatepilt. Foto: Erakogu

«Eriti tugev tuul ikka,» ütleb üks kommenteerija. «Tuul tõuseb, mida veel homme leida võib,» arutleb teine. «Võib-olla väike mullivann vms,» pakub keegi. «Ehk homme lendab omanik ka potile järele,» arvab kolmas.  

«Tallinnas pandi ühes kaubanduskeskuses vetsupott pihta. Äkki on seesama pott,» pakub üks tartlane. 

Veebruarikuus leiti tualettpott Tartus ka Anne looduskaitsealalt. 

FOTO 〉 Tartust looduskaitseala märgi juurest leiti midagi ootamatut

Keskkonnaameti Tartumaa büroo juhataja Tanel Türna juhib tähelepanu sellele, et asju ei tohi loodusesse vedelema jätta, vaid need tuleb toimetada jäätmejaama.

«Kui endal või mõnel tuttaval ei ole võimalik vana eset jäätmejaama viia, tasub pöörduda näiteks mõne kolimisteenuseid pakkuva ettevõtte poole, kes selle töö ära teeb. Loodusesse kindlasti prügi visata ei tohi. Kui märkate looduses prügi või inimesi, kes seda sinna viivad, tuleb helistada numbrile 1247 ja teavitada keskkonnaametit,» ütleb ta.

Tagasi üles