NÄDALAPROGNOOS Läheneme aasta kõige võimsamale täiskuule: midagi peab lõppema

Copy
Päikeseloojang Põhja-Eestis.
Päikeseloojang Põhja-Eestis. Foto: Erakogu

Sellised on planetaarsed ühismõjud, mis saadavad meid kuupäevadel 15. – 21. juuli 2024. Loe lähemalt, mida nädal toob.

Nädal algab ja lõppeb meil seekord päris intensiivselt. Viibime kasvavas kuufaasis, mis kulmineerub pühapäeval täiskuuga Kaljukitse kriitilises lõpukraadis, jäädes ühendusse Pluutoga Veevalaja kriitilise alguskraadiga. Midagi suurt on lõppemas, selleks et teha ruumi uuele. Kuid see lõpp võib kujuneda omajagu dramaatiliseks.

Nädala alguses kogeme jätkuvalt Marsi, Uraani ja Algoli kolmikühendust, mille mõju hakkas tunda andma juba möödunud reedest. Siia sisse jäid suur torm Lätis, tornaado Leedus, ootamatu mõrv trammipeatuses, Donald Trumpi tapmiskatse, jetisõidul kaduma läinud mehed Liivi lahel ning kindlasti veel palju muud. See on äkiliste sündmuste ja ootamatute arengute energia, mille alatoon on agressiivne.

Kuigi nädala teises pooles saabub ka rahustavaid ja toetavaid seise, oleme üldises plaanis heitlikus ajaaknas, kuna täiskuu räägib väga pikaajaliste protsesside lõppemisest ja tranformeerumisest. Tegu võib olla aasta kõige mõjukama täiskuuga.

Seega tasub olla jätkuvalt ettevaatlik ja tähelepanelik ning märgata ja tunnetada oma elus, mis see lõppeda tahab. Mõnikord tähendab see lõpp ka vanast taagast ja ebavajalikust koormast vabanemist. Mistahes agressiivsetes situatsioonides tasub hoida pigem madalat profiili.

Planeediseisud nädalapäevadel

Esmaspäeval läksid täpseks Päikese kvadraat Chironiga (kell 14.43) ning Marsi ühendus Uraaniga Sõnnis 26°19’ (kell 17.04). See ärevus ja rahutus on kogunenud juba paar päeva ning inimesed võivad tunda praegu seletamatut ebamugavust, mis teeb neid haavatavaks. Vanad hingehaavad, mis tekitavad neis sisemist ebakindlust, võivad nüüd taas päevakorrale tõusta. Samal ajal reageeritakse aga kiiresti, oma tegevust läbi mõtlemata ning ettearvamatult.

Seetõttu kõige targem on püüda säilitada vaatleja positsiooni ning kui elu toob teele ootamatuid olukordi, siis püüda oma võimaluste piires kohaneda ja kaasa voolata. Kui see lohutab, siis paljud ei tunne ennast praegu kuigi mugavalt või päris «oma nahas» olevat. 

Mõnes mõttes sunnib see energia meid oma sisemistest ebakindlustest ja haavadest kuidagi edasi liikuma, kasvõi kiiresti ja rahmides. Ent see tekitab paratamatult hõõrdumist.

Neljapäeval jõuab Päike sekstiili Uraaniga kell 16.59 ning toob möödunud rahutusele uue vaatenurga. See on võimaluse päev! Otsige värskeid ja inspireerivaid lahendusi, kohtuge sõpradega. Olge avatud suuremale pildile, mis näitab, et tegelikult liigub kõik just õiges suunas. 

Ööl vastu reedet kell 02.56 läheb täpseks ka Merkuuri trigoon Chironiga, mis toob tervendust meie sisemistesse mõtetesse, aga ka välisesse suhtlusesse. See on teraapilise vestluse taevaseis ning seda saab kogeda juba neljapäeva õhtul. Inimesed, kelle sisekõne iseenda või teiste suhtes on karm ja kriitiline, võivad leida nüüd veidike leevendust. 

Lisaks võib selles energias sattuda teele mõni tervendav ja toetav raamat, jääda kõrvu kellelegi lausejupp või silme ette tähenduslikud sõnad, mis on nagu palsam hingele.

Laupäeval kell 18.16 läheb täpseks Marsi sekstiil Neptuuniga, mil mõlemad taevakehad viibivad kriitilises lõpukraadis, 29°. Tegevus läheb kummastavasse voolamisse ning omasoodu kulgemisse. Viimasel hetkel võivad toimuda plaanide muutused ning kogu olukorra peapeale pöörata. Üks pikaajaline võitlus või tegevussuund võib hakata lahustuma.

Ent see seis näitab, et neid sündmusi tuleb usaldada. Võimalik, et universum teab paremini, mis meile hea on, kui oma mõistus. See on väga fluidne energia, millega tasub kaasa voolata või surfata. Kes oma tahtmist peale ei suru, võib seda aega isegi nautida. See võib käivitada ka romantilisi unistusi ja erootilisi fantaasiaid. Praktilise olmeeluga tegelemine tundub sel ajal aga tüütu.

Sel ajal võib tulla ka palju uudiseid seoses maailmamere ja selle elanikega, kuskil võivad tekkida ka suured sajud. Inimesete tegevust mõjutab palju vee-element.

Pühapäeval kell 13.16 algab kuutsükli täiskuufaas Kaljukitse kriitilises lõpukraadis, 29°. See on äärmiselt tähenduslik aeg, mis viitab suure ühiskondliku protsessi lõppemisele või lõpuvaatusele. See võib puudutada ka Eesti valitsust, kuna viimase Riigikogu valimise ajal oli Pluuto täpselt samas kraadis. Ilmselt saab siit välja lugedaKall ase lahkumist peaministri toolilt. Ent muutused on ees ka maailma tasandil.

Täiskuu teeb veelgi võimsamaks see, et Kuu jääb lähenevasse ühendusse Pluutoga Veevalaja kriitilises alguskraadis, . Siin on transformatiivne muutus võimukandjate tasandil, mis on vajalik uueks alguseks. Lõpp kohtub algusega ning tulemuseks on midagi katartilist. 

Samal päeval läheb täpseks veel Veenuse sekstiil Jupiteriga kell 23.42, mis toob intensiivsesse aega veidi leevendust. See näitab, et nende sündmuste taustal on justkui lootust majandusliku seisundi paranemiseks. Isegi, kui hetkel tuleb millestki loobuda, toob see kokkuvõttes rohkem küllust. Toetust leitakse ka headest suhetest ning südamed on keset võimsat aega päris vaprad. 

Laupäeval ilmub ka eraldi täiskuu horoskoop, mis sisaldab prognoosi tähemärkidele.

Kuu on tühikäigul

Kolmapäeval kell 04.10–04.25 (Kuu siseneb Amburisse)

Reedel kell 10.58–11.14 (Kuu siseneb Kaljukitse)

Pühapäeval kell 14.26–14.43 (Kuu siseneb Veevalajasse)

Nendel aegadel tasub vältida olulisi algatusi ja otsuseid, kui eesmärk pole just midagi tühistada.

Siit saad teada lähemalt Kuu tühikäigu kohta!

Retrograadsed planeedid

Pluuto on retrograadis 2. maist kuni 12. oktoobrini.

Saturn on retrograadis 29. juunist kuni 15. novembrini.

Neptuun on retrograadis 2. juulist kuni 8. detsembrini.

Siit saad teada lähemalt planeetide retrograadsuse kohta

Tagasi üles