Päevatoimetaja:
Katrin Lust
(+372) 56681734

FOTO Kesklinna trammipeatuses pussitatud mees olevat astunud peretüli keskele, kahtlusalune on kinni peetud

Copy
Pussitamise sündmuspaik ehk Mere puiestee trammipeatus.
Pussitamise sündmuspaik ehk Mere puiestee trammipeatus. Foto: Rasmus Rebase

«Täna tapeti minu vend, Aleksander,» kirjutab pealinnas elav Irina oma ühismeedia postituses, «mu süda murdub kohe tükkideks. [...] Võib-olla saab keegi aidata leida mu venna mõrvar.» Naine tõdeb nüüdseks tuhandete poolt jagatud postituses, et just tema vend kaotas reede õhtul vastu laupäeva Tallinna kesklinna trammipeatuses toimunud pussitamise järel elu.

Politsei pidas laupäeva hilisõhtul kinni 34-aastase mehe, keda kahtlustatakse Mere puiesteel samaealise mehe tapmises. Prokuratuur taotleb täna, 15. juulil mehe vahistamist.

Ühismeedias levib juba päevi emotsionaalne postitus, mille keskmes on reede õhtul vastu laupäeva Tallinna kesklinnas toimunud pussitamine.

Postimees vahendas, et häirekeskus sai reedel vastu laupäeva kesköö paiku teate, et Mere puiesteel Tallinnas on inimene vigastada saanud. Kiirabi toimetas 34-aastase torkehaavaga mehe haiglasse, kuid umbes tund aega hiljem mees suri.

«Kõik selle juhtumi täpsemad asjaolud on veel selgitamisel ning politseinikud jätkavad tööd selle nimel, et teha kindlaks, mis eile öösel Mere puiestee trammipeatuses täpselt juhtus ja kes võis teo toime panna. Juhtunu asjus on alustatud kriminaalmenetlust,» sõnas Põhja prefektuuri operatiivjuht Madis Allak.

Laupäeval umbes kella 12 aeg ilmus Facebooki emotsionaalne postitus koos abipalvega.

«Palun jagage seda postitust,» kirjutas Irina ja jätkas: «Kallid sõbrad! Täna tapeti minu vend Aleksander! Nagu pealtnägijad teavad, seisis minu vend trammipeatuses ja ootas trammi.»

Irina väidab postituses, et Aleksander nägi trammipeatuses oodates pealt peretüli, mille keskel oli ka laps. «Ta nägi, kuidas noor mees lõi oma naist ja mu vend sekkus ning sai mitu noahoopi.» Väidetavalt oli Aleksandrit pussitanud mees minema jooksnud.

«Mul on pisarad silmas. Mu süda murdub kohe tükkideks. Palun teilt, kes seda pealt nägi, anda asjast teada politseile või mulle. Aidake palun,» lisab Irina emotsionaalselt. Postitusele on lisatud foto Aleksandrist.

Postitust on esmaspäeva hommikuks jagatud pea 6000 korda ning see on kogunud mitusada kommentaari.

Pühapäeval tänas Irina postituse kommentaarides kaastundeavalduste eest: «Tänan teid südame põhjast toetuse eest!» Ta palus, et inimesed postitust jagaks: «Palun jagage, võib-olla saab keegi aidata leida mu venna mõrvar. Aidake leida mõrvar.»

Lisaks kaastundeavaldustele on mitmed imestanud, kas juhtumit pealt näinud naisterahvas, keda Aleksander kaitsma läks, samuti sündmuskohalt lahkus. 

Kannatanu ja kahtlustatav üksteist ei tundnud

Põhja prefektuuri mõrvagrupi juht Vadim Kuperštein räägib, et seni kogutud info ja ülekuulamiste pinnalt on teada, et kahtlustatav ja kannatanu ei olnud oma vahel tuttavad. «Kahtlustataval ja kannatanul tekkis trammipeatuses suusõnaline konflikt. Paraku eskaleerus konflikt väga kiiresti ja 34-aastane mees otsustas kannatanut, 34-aastast meest, noaga lüüa. Seejärel lahkus kahtlustatav sündmuskohalt. Millest täpselt konflikt alguse sai, on veel selgitamisel,» sõnas ta.

Pärast häirekeskusele info laekumist alustasid kriminalistid ja uurijad kohe tööd sündmuskohal ja töötasid järgnevad ligi 24 tundi selle nimel, et kurjategija tabada.

«Töötasime terve öö kuni järgmise päeva hilisõhtuni selle nimel, et teha võimalikult kiiresti kindlaks, kes võis teo toime panna. Kogusime asitõendeid sündmuskohal, kontrollisime meile laekunud vihjeid, vestlesime tunnistajatega ning vaatasime läbi väga suures mahus erinevaid linnakaamera salvestusi. Tänu avaliku ruumi kaameratele õnnestuski meil kahtlustatav veidi vähem kui 24 tundi pärast teo toime panemist enda elukoha lähedal kinni pidada,» kirjeldas Kuperštein.

Juhtunu asjus on alustatud kriminaalmenetlust tapmise paragrahvi alusel.

Tagasi üles