«Narkarid, tooge tossud tagasi!» Genka edastas rahva abil varastele Pühajärve lavalt karmi sõnumi (2)

Elu24
Copy
Räppar Genka, kodanikunimega Henry Kõrvits.
Räppar Genka, kodanikunimega Henry Kõrvits. Foto: Eero Vabamägi

Lõppeval nädalal langes Eesti räppar Genka ehk Henry Kõrvitsat küüsi. Räppari kesklinnas asuvast kontorist varastati väärtuslikke esemeid, sealhulgas hinnalised tossud. Kaks päeva pärast vargust edastas Kõrvits varastele otse lavalt, publiku abiga otsekohese sõnumi.

20. juunil, šokeeris paljusid Maris Kõrvitsa sotsiaalmeediapostitus vargusest. Keset Tallinna linna on toimunud võigas vargus, sisse murti nii Õllesummeri peakorraldaja Sten-Erik Jantsoni kontorisse, kust varastati tuhandeid festivali käepaelu, aga ka Maris ja Henry Kõrvitsa kontorisse, kust võeti kaasa sadu väärtuslikke asju: rariteetseid jalanõusid, lauaarvuti, hunnik A-rühma T-särke ja nii edasi. 

Juba mõned tunnid hiljem postitas Maris Kõrvits postituse kommentaariumisse kuvatõmmised jalanõudest, mis vargad väidetavalt endaga kaasa viisid, kuid mis nüüd on Facebooki gruppi «Ostan ja müün Eestis» müüki pandud. «Palun kirjutage, et soovite osta neid,» palus Kõrvits kõiki jälgijaid.

«Henry tossud ilmusid välja! Kes tunneb seda haiget inimest, oleks hea talle teada anda, et asja kuidagigi veel viisakalt lahendada, oleks tark kogu varastatud kraam kiiresti tagastada!» kirjutas ühismeedias ka restoraniärimees Sten-Erik Jantson.

Kõrvits tõdeb Jantsoni postituse kommentaariumis, et tundmatu mees on juba jalanõude postituse Facebookist eemaldanud. «Sajad on kirjutanud talle,» tõdeb Kõrvits ja lisab: «Tüüp arvab, et 75-eurised v? Tont...»

Pühajärve pidulised aitasid räppari sõnumit edastada.
Pühajärve pidulised aitasid räppari sõnumit edastada. Foto: Kuvatõmmis Instagrami-lugudest

Paar päeva hiljem, 22. juunil esines Kõrvits Pühajärve jaanipeol ning kahtlemata siiani pettunud räppar edastas laval varastele otsekohese sõnumi.

«Üks, kaks, kolm,» lausus Kõrvits Instagrami-loosse postitatud videos, milles ta andis publikule märku. Pärast seda karjus lava ees olnud rahvas ühest kõrist: «Narkarid, tooge tossud tagasi!»

Viimase sõna ütles sekka ka räppar ise.
Viimase sõna ütles sekka ka räppar ise. Foto: Kuvatõmmis Instagrami-lugudest

Järgmisena näitas Kõrvits enda nägu ja ütles inglise keeles: «Vot, mis toimub, värdjad!»

Tagasi üles